Ste tudi vi nezadovoljni s svojim seksualnim življenjem?

Nova raziskava s področja seksualnega življenja, izvedena v Sloveniji, prikazuje zanimive trende. Preverite, katere.

Lifestyle, 21. 10. 2016
Ste tudi vi nezadovoljni s svojim seksualnim življenjem? - Foto: Xavier Sotomayor

Nova raziskava, ki jo je v Sloveniji izvedel Durex in v kateri je sodelovalo 634 udeležencev (starih od 18 do 55 let) razkriva, da največ Slovencev svoj spolni odnos opisuje kot "dober" (39,23 %) oziroma "odličen" (31,1 %). Manj Slovencev ga označuje kot "povprečnega" (21,05 %). Zanimiv pa je tudi podatek, da le 1,6 % udeležencev priznava, da splonega življenja sploh nimajo.

30 % Slovencev svoj spolni odnos opisuje kot romantičen, 19,1 % pa perverzen. Da je njihov seksualni odnos s partnerjem povprečen, jih pravi 13,7 % odstotkov. Hitri seks izbere 7,9 % Slovencev, le 1,7 % pa se jih se med spolnim odnosom odloči za igranje vlog.

Pomanjkanje idej v postelji?

Čeprav se Slovenci v ljubezenskem pogledu ne zdijo kot avanturisti, jih več kot 70 odstotkov (natančneje 72,6 %) redno predlaga nove stvari v splanici. Med razlogi, zakaj ne predlagajo novih stvari, pa je predvsem pomanjkanje idej, raje se prepustijo znanemu toku oziroma so preveč sramežljivi.

Rešitev je zagotovo lahko Durexov prstan užitka - najnovejši dodatek, ki dvigne užitek na novo raven. Zasnovan je tako, da oba partnerja doživita dolgotrajnejše zadovoljstvo in popestrita dogajanje v spalnici.

Alix Fox, strokovnjakinja za seks in zveze, pravi takole: »Komunikacija je ključnega pomena pri spodbujanju ljubezenskega življenja in izjemno pomembno je, da svoje želje delite s partnerjem. Z uporabo prstana užitka in tankega kondoma ne boste odprli vrat le daljšim in intenzivnejšim občutkom, temveč boste odprli pot tudi prihodnjim pogovorom o vznemirljivih dogodivščinah znotraj vaše spalnice.«

Fotografije: Unsplah.com/Xavier Sotomayor

Preberite še: "Čas je, da prepoznava, zakaj se drug do drugega tako obnašava ..." (iskrena ljubezenska izpoved)

Priporočamo tudi: Zakaj ženske potrebujejo ljubimca?

Najbolj brano