Sprostimo se in vstopimo v pravljico

Življenje je potovanje, tisti, ki potuje, pa dobesedno živi dvakrat. Srečneži na tem potovanju se bodo vsaj enkrat sprehodili po zelenih hribčkih Zagorja, ki na vsakem koraku ponujajo mir, intimen stik z naravo in razširjene roke gostoljubnih, prijaznih domačinov.

Promocijsko sporočilo, 2. 4. 2019
Sprostimo se in vstopimo v pravljico

Zagorje – zelena vrata Hrvaške, je destinacija kjer gost lahko uživa v termah, wellness centrih, kopaliških kompleksih ter številnih rekreativnih vsebinah. Obišče številne kulturne in zgodovinske znamenitosti, atraktivne muzeje, zabava se na raznih manifestacijah, preko katerih se na življenjepisni in originalen način neguje zagorska kultura, zgodovina in tradicija.

Foto: Jasenka Haleuš

Za posebno čarovnijo poskrbi labirint vinskih cest. Nepozeben, ker vodi na vrhove hribčkov in ponuja razgled, ki vam bo vzel sapo. Navdihujoč, ker ga sestavljajo s soncem obsijani zeleni vinogradi, lesene vikendice, žuljave roke in nasmehi dobrodošlice. Takšen, ki se mu ne morete upreti, ker združuje okuse sočno pečenih puranov in skrbno sestavljenih vinskih kart. Prijeten, ker veter po hribih nosi zvoke domačih pesmi. V takšnem labirintu ni nihče izgubljen.

Foto: Jasenka Haleuš

Pravzaprav v takem okrožju, v katerem se na naravni način pridelujejo živila, kvaliteta kuhinje ne more izostati, ker je nastala v trdni simbiozi z naravo in njenimi plodovi, zvesto se odraža način življenja lokalnega prebivalstva. To, čemur se namreč danes daje prednost kot zdravi prehrani, je v zagorski kuhinji od nekdaj prisotna – sveža in avtohtona živila, ki z načinom priprave zadržujejo naravne okuse in posebnosti.

Foto: Nino Verdnik

Tak labirint doživljajev nudi edinstven ambient za vrhunsko razpoloženje in popolni užitek v pravem naravnem okrožju Hrvaškega Zagorja, kjer se tradicija Zagorskih krajev staplja z modernimi standardi v turizmu.

 

Res je! Pravljice so resnične. Pridite in jo doživite.

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri