V Celju se nam obeta kulinarična zabava Tedna restavracij z vrhunskimi chefi

15. 5. 2024
V Celju se nam obeta kulinarična zabava Tedna restavracij z vrhunskimi chefi (foto: promocijsko gradivo)
promocijsko gradivo

Če še ne veste, kaj bi jedli za kosilo 1. junija, potem vam predlagamo, da se odpravite v Celje. Tam vas bodo kar na Glavnem trgu gostili vrhunski slovenski chefi. 

Teden Restavracij (TR), ki ima v slovenskem prostoru pomembno vlogo pri napredku slovenske gastronomije, je v ljubljanski restavraciji Pen Klub organiziral kulinarično druženje, namenjeno raziskovanju ključnih vidikov trajnostne gastronomije in promociji lokalnih sestavin. V partnerstvu z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MGKP) ter slovenskimi rejci in predelovalci mesa v projektu "izbrana kakovost - Slovenija" TR aktivno prispeva k dvigu standardov kakovosti v slovenski gastronomiji ter spodbuja uporabo lokalnih in trajnostnih sestavin.

Krožnik Igorja Jagodica iz restavracije Strelec

osebni arhiv

Krožnik Martine Breznik iz restavracije Hiša Raduha

osebni arhiv

Krožnik Mojmirja Šiftarja iz restavracije Pen Klub

osebni arhiv

Na dogodku so tudi najavili kulinarični dogodek "Teden restavracij na ulici", ki se bo odvijal na Glavnem trgu v Celju 1. junija 2024 in ga že komaj pričakujemo. Glavni trg se bo spremenil v največjo vrhunsko restavracijo v Sloveniji, kjer bodo obiskovalci lahko v živo spoznali izbrane TR chefe in chefinje ter njihove kulinarične mojstrovine pripravljene iz sestavin "izbrana kakovost – Slovenija". 
Dogodek organizira TR v partnerstvu s slovenskimi pridelovalci in predelovalci mesa in mleka ter MKGP v soorganizaciji z Mestno občino Celje in zavodom Celeia.

Fotografije: Promocijsko gradivo in osebni arhiv 

Preberite še: To je daleč najboljša in najcenejša street food žar ponudba v centru Ljubljane

Priporočamo tudi: Bi poskusili korejsko sladico z rdečim fižolom? Vemo kje v Ljubljani jo lahko pokusite

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk