Rudolph bo po obisku Slovenije pekel potico

Minuli konec tedna je Ljubljano obiskal nizozemski kuharski zvezdnik Rudolph van Veen.

V petek je v Kristalni palači v BTC-ju kuhal za izbrance, kjer je pripravil havajske zvitke z rakci, rižem, morsko travo in mangom, nato pa za vse prisotne skuhal šampanjsko rižoto in razkril skrivnosti dobrih kolačkov cupcake.

V vlogi asistentke se je dobro znašla voditeljica Anja Križnik Tomažin, pri kuhi pa sta Rudolphu na pomoč priskočila njegova velika oboževalca Alenka Godec in Filip Flisar.

V soboto je Rudolph van Veen nastopil v središču prestolnice. Na Kongresnem trgu se je že uro pred dogodkom začela zbirati množica, ki je kuharskega zvezdnika točno opoldne pozdravila z bučnim aplavzom.

Tudi tam mu je asistirala voditeljica Anja Križnik Tomažin, pri kuhi pa so mu pomagale tri srečnice, ki jih je Rudolph sam izbral na predhodnem natečaju na družbenem omrežju Facebook.

V središču Ljubljane je pripravil princeske s sirom, piščančji zavitek presenečenja s solato iz testenin in čokoladne rezine z oreščki. Simpatični Nizozemec se je še dolgo po končani kuhi rokoval z oboževalci, se fotografiral z njimi, kramljal in delil avtograme.

"Odziv je bil neverjeten, nisem mogel verjeti, da je prišlo toliko ljudi in to mi ogromno pomeni," je bil navdušen Rudolph, ki je priznal, da o slovenskih jedeh ne ve veliko, bo pa v svoji oddaji kmalu pripravil čisto pravo potico.

Foto: Peter Klinc in Jana Šnuderl (posamezno fotografijo povečajte s klikom)

Najbolj brano