V 3 preprostih korakih do popolne bučkine juhe, ki jo boste z veseljem pripravljali

Kako v samo 3 korakih pripraviti omamno bučkino juho?

V 3 preprostih korakih do popolne bučkine juhe, ki jo boste z veseljem pripravljali - Foto: Instagram
Za 4 osebe potrebujete:
  • 800 g bučk
  • 800 ml zelenjavne jušne osnove
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • Sol in poper po okusu
Priprava:

1. Bučke operite in narežite na manjše kose. Čebulo olupite, očistite ter narežite na večje kose. Česen olupite ter stroke prepolovite.

2. Na kuhalnik pristavite večji lonec, v katerem segrejte olje. Nato vanj stresite bučke, česen in čebulo ter vse skupaj na hitro popražite, ob tem pa zelenjavo neprestano mešajte. Vse skupaj zalijte z jušno osnovo (lahko tudi z navadno vodo) in kuhajte približno 15 minut.

 

3. Ko se zelenjava zmehča, vse skupaj zmiksajte s paličnim mešalnikom, da dobite gladko juho. Vanjo vmešajte smetano, po okusu pa še začinite s soljo in poprom. Juho še toplo postrezite in uživajte v božanskih okusih.

Preberite več na Aktivni.si

Preberite še: Izgubite težo po 50: ta zdrava hrana je v vseh pogledih odlična za boj proti maščobi na trebuhu

Priporočamo tudi: Kretska dieta: Razkrivamo skrivnosti prehrane in hujšanja žensk po 50. letu

Najbolj brano