Kosilo s tremi zvezdicami, in to kar v pisarni!

Prihranite čas in denar, vzemite si odmor za topel in okusen obed kar v pisarni. Za vas smo izbrali nekaj idej in slastnih receptov.

Kosilo s tremi zvezdicami, in to kar v pisarni! - Foto: promocijsko gradivo

Specialiteta iz ostankov

Prihranite čas za pripravo, reciklirajte krompirjev pire ali kuhan riž. Pireju dodajte kuhan grah, rižu pa škampove repke. Pastirska pita. V mešalniku zmešajte 150 gramov ostankov (pečenje, obara) s 150 gramov krompirja, dodajte vejico pehtrana, 15 gramov masla in 1 žličko olivnega olja, nato potresite s sirom in specite.

Zamrznjene dobrote

Stročji fižol, ribe, zelišča – nikoli ni časa za njihovo pripravo oziroma niso pri roki, razen če ... prihajajo iz zamrzovalnika! Špageti s kupljenim pestom in zamrznjenim osličem. V ponvi pogrejte pesto in dodajte 2 fileja osliča. Ko je oslič kuhan, dodajte kuhane špagete in pustite vse skupaj na majhnem ognju še 5 minut.

Ne bojte se sladkorja

Postrezite si s sladkorno bombo iz svežega ali posušenega sadja in ne pozabite na vitamin C; pozabavajte se z belim zeljem, mangom, zelenim jabolkom, vodno krešo ... Piščanec s kuskusom in posušenimi marelicami. Zmešajte 80 gramov kuskusa s kuhanimi piščančjimi prsmi, 4 suhimi marelicami, dodajte baziliko, 2 ščepca kumine, vse pogrejte na olivnem olju.

Ste za hitro kuhanje ...

... mesa? Mleta govedina ali pa rezine race ali piščančjih prsi, ki so kuhane v največ 10 minutah. Solata s piščanč­jimi prsmi in grahom. Popecite rezine piščančjih prsi, dodajte 300 gramov graha, 5 vejic sveže mete in nasekljano mlado čebulo. Začinite s prelivom po želji.

Prikličite dobro voljo

Da preženete potrtost, pri kuhanju uporabite kandirane limone, zelišča, balzamični kis, začimbe ... Tanke rezine purana s figami in rukolo. Popecite meso na tanko narezanega purana s 5 figami, prilijte nekaj malinovega kisa, na koncu dodajte rukolo.

Uporaba pisarniških virov

Seveda mislimo na mikrovalovko ali električni kotliček za vodo. Pametna kitajska juha. Z vročo vodo iz aparata zmešajte 30 gramov kuhanega riža, na koščke narezan file piščančjih prsi, limonsko travo, koriander, nekaj olupljenih kozic, malo paradižnikovega koncentrata.

Pobrskajte po pločevinkah

Uporabite stročnice, tuno, sardele iz pločevink ali še bolje iz steklenih kozarčkov. Mornarske testenine v solati. Zmešajte 150 gramov testenin, kuhanih z 10 češnjevimi paradižniki, dodajte 2 sardini, paradižnikovo omako, naribano lupinico limone in olivno olje.

Ne pozabite na sladico

Pripravite si sadno solato iz sadja iz kompota ali pa sendviče iz keksov. Stopite 5 kvadratkov čokolade v 2 decilitrih tekoče smetane. Stepite smetano, da postane gosta. Namažite jo na keks, dodajte nekaj malin, čeznje zopet nekaj smetane, zaključite s keksom.

Čudežna posoda

Za pisarniško kosilo moramo biti dobro opremljeni, kar pomeni, da moramo imeti vsaj eno lično menažko.

Mi sanjamo o posodi za hrano, ki dolgo ohranja toploto, je primerna za prevoz,  ima en predalček za sol, drugega za sladkor, vzdržati mora mikrovalovno pečico ...

Nekaj smernic za nakup: www.hood.si, www.casabento.com

Predlog: termo posoda za hrano Bento, Aladdin, 0,95 litra

Prevedla in priredila Jana Kralj,
fotografije Shutterstock.com in promocijsko gradivo

Najbolj brano