Sara Jagodič - fotogenična pin-up kraljica, ki jo morate spoznati

Retro glamur v vseh mogočih odtenkih, vedno senzualni kodri in klepetanje z zanimivimi ljudmi so stvari, ki na hitro opišejo pin-up model z umetniškim imenom Sara Stacey ali, krajše, Miss Stacey.

Lifestyle, 12. 1. 2017
Sara Jagodič - fotogenična pin-up kraljica, ki jo morate spoznati - Foto: Miha Kacafura, Foto Frik in osebni arhiv

Kako bi se opisali?

Nasmejana, delavna, vedno urejena in zaprisežena ljubiteljica vsega lepega, ki vseživljenjsko ljubezen do retro glamurja prenaša v svoj vsakdan. Po poklicu novinarka, sicer pa nostalgična plesalka kabareta, navdušena glasbenica, balerina in zagovornica pravic živali.

Kako ste postali pin-up model in kaj to sploh pomeni?

Pin-up girls so svoj pohod sprva začele kot ilustracije, nato so jih zamenjale igrive fotografije popolno urejenih deklet. Danes pin-up modeli pozirajo na dogodkih, mitingih ameriške kulture, kjer z videzom in obnašanjem obujajo vzdušje 50. let prejšnjega stoletja, hkrati pa oglašujejo garderobo za ljubitelje tovrstnega sloga. Pred štirimi leti me je na nekem fotografiranju opazil mariborski fotograf in mi pripovedoval o čudežnem kraju, ki se vsako leto za nekaj dni vrne v zlato dobo ameriške kulture, in nemudoma sem se odločila, da se mu pridružim. Kmalu sem postala obraz fotodelavnic, dekle meseca na koledarju, nato sem nastopila v Avstriji in osvojila naziv Miss festivala Rollin Dudes, letos pa sem med devetimi finalistkami iz treh držav po več predizborih postala Pin Up kraljica.

Na katero sodelovanje ste najbolj ponosni?

Zelo rada spoznavam različne ljudi in sodelujem z različnimi fotografi. Boštjan Tacol Photobilly v Sloveniji in tujini velja za mojstra pin-up in vintidž fotografije. Ko sem začela odkrivati tovrstno estetiko, so me njegove fotografije najbolj pritegnile in nadvse sem si želela, da bi me povabil k sodelovanju. Danes se sicer poznava osebno, vendar imam pred fotografiranjem še vedno tremo.

Kdo je vaša vzornica?

Gre za nekakšno fuzijo, ki bi jo nedvomno sestavljale očarljiva Dita Von Teese, velika Liza Minelli, vsekakor kontroverzna Bianca Jagger ter nadvse glamurozna, a tako otroško navihana Marilyn Monroe.

Retro slog je vaš način življenja, kje najdete primerno garderobo?

Najraje se podam na potep po bolšjih sejmih in trgovinah z garderobo iz druge roke. Veliko kosov se najde tudi v prodajalnah, kot so Zara in H & M, kar vključim, in ustvarim svojstven videz. Kamorkoli grem, si vedno kupim kos nakita, ne glede na to, ali gre za kič ali moj mali kos luksuza. Kostume za svoje nastope pa običajno ustvarim kar sama.

Sara Jagodič

Na kateri kos ste najbolj navezani?

Svilena modra obleka klasičnega kroja, posuta s pisanimi marjeticami, je v naši družini že skoraj 70 let. Moji babici so jo iz ZDA poslali sorodniki, podedovala sem jo jaz.

Kaj vas navdihuje?

Velikokrat se zalotim med premišljevanjem o možnostih, poteh, kamor me vodi življenje, in smereh, v katere me bo zaneslo. To je potem moj največji navdih in v meni se prebudi želja po ustvarjanju, preprosto življenju.

Kakšen nasvet bi dali dekletu, ki bi želelo postati pin-up model?

Svetujem jim, naj bodo drzne, naj raziskujejo in se preizkušajo v različnih dejavnostih, čeprav bodo morda ugotovile, da to ni zanje. Nikoli ne veš, kaj ti lahko pozneje koristi. Sprva petja in igranja klavirja nisem povezovala s kabaretom, danes mi prav to znanje pride zelo prav. Možnosti je dovolj, najpomembneje je najti nekaj, kar te osrečuje. Če s tem osrečiš še koga, pa je to še večji uspeh.

Pripravila Nina Pretnar

Preberite še: Modni hit: Oblačila in dodatki s pisanimi našitki! Razkrivamo, kje jih najdete za manj kot 10 € in Poglejte, kaj se zgodi, če nariban ingver enakomerno razporedite po obrazu!

Priporočamo tudi: Spoznaj Mašo Pirc, punco, ki je zaslovela s Štrikulo

Najbolj brano