Razstave v drugi polovici leta 2016, ki so več kot vredne ogleda

Katere razstave se splača ogledati v drugi polovici letošnjega leta? Preverite, kaj nam muzeji in galerije to pot ponujajo na ogled.

Lifestyle, 19. 7. 2016
Razstave v drugi polovici leta 2016, ki so več kot vredne ogleda - Foto: Marko Korošec, Lukas Gawenda, Ivan Kuznecov in promocijsko gradivo

Poročanje s fronte

15. beneški arhitekturni bienale, Benetke, do 27. novembra

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) v slovenskem paviljonu predstavlja projekt [Dom v Arzenalu]. Komisar za Slovenijo Matevž Čelik, direktor MAO, je za kustosa razstave v Arzenalu imenoval mednarodno priznana arhitekta in pedagoga Aljoša Deklevo in Tino Gregorič.

[Dom v Arzenalu] je reakcija na naslov Poročanje s fronte, ki ga je za letošnji bienale izbral njegov kustos Alejandro Aravena. Projekt naslavlja tematiko doma in bivališča kot ključnega družbenega in okolijskega problema današnjega časa. Slovenska kustosa sta zasnovala prostorsko strukturo v razmerju 1 : 1 oziroma abstrakten dom kot kurirano knjižnico, ki bo platforma za raziskovanje koncepta doma in bivališča med razstavo in tudi po njenem zaključku.
labiennale.org

National Geographic – Malokdaj videno

Ljubljanski grad, do 18. septembra

Kolikokrat na svoje oči vidite kaj zares novega? Kako pogosto imate priložnost, da hodite po dotlej neznanih krajih ali ste priča edinstvenemu dogodku? Fotografi National Geographica so med tistimi izbranci, ki imajo priložnost ali srečo, da se jim to kar pogosto dogaja.

Razstava Malokdaj videno/Rarely Seen je nastala na podlagi izbora fotografij društva National Geographic Society v Washingtonu kot sestavni del ponudbe tako imenovanih potujočih fotografskih razstav. Njen namen je ponuditi nekaj novega, neznanega, še neodkritega, dih jemajočega ali znano in že velikokrat videno prikazati drugače, na svež način.
ljubljanskigrad.si

Henryk Tomaszewski, pregledna razstava

Narodna galerija, Ljubljana, do 24. julija

Prva samostojna predstavitev grafičnega oblikovalca, umetnika, risarja in pedagoga Henryka Tomaszewskega izven Poljske bo prikazala izbor njegovih najboljših del. Ti obsegajo risane komentarje na temo zasebnih in javnih zadev, ki jih je redno objavljal v kulturnih publikacijah pred drugo svetovno vojno in po njej, serije ovitkov knjižnih izdaj poljskih literarnih del ter njegovo najmočnejše področje ustvarjanja – plakate.
brumen.org

Preberite še: Intervju: Dekleva Gregorič arhitekti

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri