Prihaja premiera predstave 'Človek, ki je gledal svet'

Človek, ki je gledal svet je avtorski projekt režiserja Žige Divjaka, dramaturginje Katarine Morano, igralcev Sare Dirnbek k. g., Ivana Godniča, Anje Novak, Gregorja Praha k. g., Katarine Stegnar, Matije Vastla in drugih ustvarjalcev.

Lifestyle, 13. 1. 2017
Prihaja premiera predstave 'Človek, ki je gledal svet' - Foto: Profimedia

"Ko človek počasi umira in je pred tem dolgo bolan, je najbolj grozno to, da je vsak dan čisto malo slabše, tako malo, da tega niti ne opaziš. Morda celo pomisliš, da mu gre na bolje. Nato se spomniš: pred tednom je lahko sam vstal, zdaj pa se lahko samo še obrne. Potem na to pozabiš in čez čas z grozo presenečen opaziš, da se niti obrniti ne more več, da s težavo dvigne glavo. Takrat prvič sprevidiš neizbežno. Enako je s koncem sveta," je zapisal Jakov Druskin.

Človek, ki je gledal svet je avtorski projekt, ki izhaja iz občutka, da konec sveta ni samo apokalipsa, ki tam nekje čaka, da se zgodi, ampak je vseprisoten v mikrokozmosih ljudi, družin, posameznikov, ki nimajo glasu in mesta v svetu, ki se premika tako hitro, da praktično že miruje.

Občutek, da se pelješ po dolgi dolgi cesti z avtomobilom, ki mu zmanjkuje goriva, avto vozi, goriva ni, cilja ni, postajališča ni. Avto pa kar pelje in pelje. Še malo potrpimo, pa bo bolje. Še malo, še malo, pa bo bolje. Pa je apokalipsa resnično stvar prihodnosti?

Odgovor na vprašanje boste našli na premieri predstave, ki bo 22. januarja 2017.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Preberite še: VIDEO: Oglejte si nov videospot 2CELLOS za skladbo 'Game of Thrones'!

Priporočamo tudi: Poglejte, kaj se zgodi, če 2 tedna namakate roke v jabolčni kis!

Najbolj brano