Pogrešate teater? Ta komedija podira vse rekorde gledanosti (in to v živo!)

Govorimo o prvi slovenski digitalni komediji v živo, ki je bila ustvarjena za izvajanje v času, ko so gledališča zaprta. Je originalna in povsem inovativna!

Promocijsko sporočilo, 19. 2. 2021
Pogrešate teater? Ta komedija podira vse rekorde gledanosti (in to v živo!) - Foto: PROMO

Na pobudo Lada Bizovičarja se je SiTi Teater BTC lotil prve slovenske digitalne komedije Optimisti. A to ni običajna komedija na spletu, ki bi si jo lahko ogledali z zamikom oziroma prevrtavanjem nazaj. To komedijo si je mogoče ogledati le v živo! 

Kot bi sedeli v dvorani

Trije prvaki slovenske komedije – Janez Hočevar - Rifle, Lado in Goran Hrvaćanin – so namreč v času zaprtja države našli inovativno rešitev, kako ustvariti komedijo tako, da bodo gledalci imeli občutek, kot da sedijo v gledališki dvorani.

Rifle je v enem od intervjujev povedal, da se je Lado spomnil, da je to pravzaprav taka zadeva, ki bi se jo dalo narediti virtualno, pa vendarle na neki način v kontaktu. Pravi, da je bistvo, da ni posneto vnaprej.

Predstava Optimisti je torej prva slovenska interaktivna spletna komedija, ki je bila ustvarjena za izvajanje v času, ko ni teatra. Predvajajo jo na posebej za to razviti platformi, glavni akterji pa Optimiste opisujejo kot novo izkušnjo komedije, kjer ne gre za teater, niti za televizijo, niti za video, ne za videokonferenco, zoom ali podkast ...

V enem od pogovorov je Lado dejal, da se oni pač samo trudijo, da ostanejo povezani z gledalci, tako kot so v dvorani, da se vsi skupaj režijo. Če ne sedijo ali stojijo drug nasproti drugega, bodo pa v klepetalnici povezani … 

Do zdaj si je Optimiste ogledalo že skoraj deset tisoč gospodinjstev, nasmejali pa so gledalce vse od Ljubljane do Los Angelesa.

Med povabljenci na slavnostno premiero so bili tudi številni znani Slovenci in Slovenke, ki so poleg vabila na dom prejeli še košček rdeče preproge, po kateri bi se sicer lahko sprehodili na pravem dogodku. Premiero so si med drugim ogledali Borut Pahor, Ana Maria Mitić, Nika Kljun, Anže Kopitar, Peter Poles, Tjaša Kokalj Jerala in številni drugi.

Pomagajte jim deliti optimizem

Gojko, Rifle in Lado si v komediji optimistično zadajo nalogo, da bodo rešili vse svoje in svetovne probleme – če se da, kar po spletu. Težava je seveda v tem, da imajo preveč dobrih idej in premalo samokritike – zato pa potrebujejo tudi vašo pomoč!

Tudi Lado je izjavil, da se pri dedcih treh generacij brez nadzora pametnejših od njih pač kvasijo neumnosti. 

Bodite torej čudovito občinstvo, ki bo s pomočjo čudes moderne tehnologije z njimi sodelovalo v varnem zavetju domače televizije ali računalnika. Komične junake lahko namreč v živo tudi usmerjate in jim dajete ideje v spletni klepetalnici oziroma na potek vplivate z glasovanjem.  

Vas zanima, kaj vse so morali že storiti po 'navodilih' iz občinstva? Lado je moral peti opero, Rifleta so oblekli v rožnato majčko Britney Spears, največ odzivov pa je sprožilo reševanje Gojkovih ljubezenskih težav. 

Ne zamudite priložnosti za brezplačno vstopnico

Eden od podpornikov dogodka pa je tudi Telemach, ki je že vrsto let najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji. Danes mu zaupa že več kot 600.000 mobilnih uporabnikov, njihova nenehna rast števila naročnikov pa je posledica vrhunskih, brezhibnih storitev ter nenehnih vlaganj in nadgradenj v infrastrukturo.

Po zelo odmevni januarski premieri in še dveh ponovitvah bodo Optimisti še naprej skrbeli za zabavo, ob veliki prelomnici pa so pri podjetju Telemach pripravili posebne ponudbe tako za obstoječe kot nove naročnike.

Najbolj zveste naročnike in tudi prvih 300 novih naročnikov bodo pri Telemachu nagradili z brezplačnimi vstopnicami, preostali naročniki pa bodo prejeli kodo za popust.
Bodite na tekočem, kdaj se Optimisti dobijo na spletu in delite optimizem z njimi in vsemi drugimi, ki smo ga potrebni.

Najbolj brano