Počitnice 2016: Sipinske hiške - paradiž v puščavi Namib

Predstavljajte si. Čudoviti domovi sredi puščave. Izjemni panoramski razgledi v vse smeri. Vsrkavanje naravnih lepot moči narave na način, ki ga nikdar ne boste pozabili. To so sipinske hiške! Pravi paradiž v puščavi Namib.

Simpatična lesena domovanja vključujejo tudi zasebne bazene.  - Foto: Profimedia

Medtem ko že vsi vedo, kako bodo izkoristili letošnji dopust, vi še vedno iščete in pogledujete za popolnim letnim oddihom? Spadate v skupino hedonistov, ki želijo vedno malo več in vedno nekaj novega? Hrepenite po sprostitvi, kjer boste imeli na voljo neizmerno zasebnost (v pravem pomenu besede!)? Naš predlog za vas: nadvse ljubke sipinske hiške, pravi paradiž v puščavi Namib, v Afriki.

Nepremičnine, ki jih odlikuje kombinacija lesenih struktur in platnenih senčil, vabijo sredi rdečih sipin. Zasnovane so kot taborniški šotori, a na vsakem vogalu zagotavljajo udobje in varnost. Hišice so skrbno opremljene do zadnje podrobnosti. Vsaka od devetih ima lastno kopalnico in zaseben vhod. Odprta okna v prostor prinašajo izdatno količino svetlobe, ponoči pa čarajo občutek, da spite pod zvezdami.

Osrednji del počitniškega kompleksa, ki je bil v celoti obnovljen v letu 2003, sestavljajo podesti, kjer lahko nonšalantno preživljate čas ob večerih in opazujete, kako sonce zahaja, dva salona, ognjišče na prostem, knjižnica, vinska klet in dve jedilnici. Kaj bi še želeli več?

Simpatična lesena domovanja sredi velikih kupov peska vas bodo presenetila tudi z bazenom. Med sproščanjem v vodi boste lahko uživali v izjemnih razgledih, ob katerih vas bo navdajal občutek veličine. Razburljivo in hkrati sproščujoče, se strinjate?

Preberite še: Nepozabno popotovanje na Bali

Najbolj brano