Vido navdihujejo narava, barve, pomlad, mladost, rože

21-letna študentka Vida iz Šmarja pri Jelšah, po poklicu ustvarjalka modnih oblačil, je  postala zmagovalka tekmovanja Elle talent po glasovih obiskovalcev v mesecu marcu.

Vido navdihujejo narava, barve, pomlad, mladost, rože

"Marsikdo mi reče, da sem pridna kot čebelica. In ta trditev kar drži," pove o sebi Vida, ki veliko ustvarja, največ v prostem času, ko prepleta nit v rožice, angelčke, metuljčke ...

Kvačka nakit, ki ji res veliko pomeni, saj je zanj pridobila tudi certifikat rokodelstva SLOVENIJA art&craft. Seveda tudi šiva, saj je to njen poklic.

Sodelujte in bodite opaženi tudi vi! Več podrobnosti o tekmovanju Elle Talent najdete tukaj.

Navdihujejo jo narava, barve, pomlad, mladost, rože. Vidina trenutna želja je uspešno končati študij na Fakulteti za strojništvo v Mariboru, nato pa morda študirati še vinogradništvo. Točno določenih vzornikov nima, a zvesto spremlja delo slovite modne hiše Chanel.

Njena zgodba ustvarjanja se je začela proti koncu osnovne šole, ko se je naučila osnov pletenja in kvačkanja. Nato je v srednji šoli nadgrajevala znanje in se učila kvačkati razne vzorce, je bolj kot ne samouk, pojasnjuje.

Nato, ko je prepletla že veliko niti, pa je poskusila kvačkane rožice preleviti v uhane in začela je izdelovati še nakit. Čeprav že dobrih sedem let kvačka, priznava, da se še vedno uči in rada preizkuša kaj novega.

Na tekmovanje Elle Talent se je mlada ustvarjalka pod imenom Vidin zaklad prijavila zato, da bi dokazala, da lahko tudi iz niti nastane lep nakit, ki je lahko prav lepo darilo. Očitno ji je uspelo, saj ste ji namenili največ glasov v mesecu marcu.

Čestitke in veliko ustvarjalnih uspehov še naprej!

Najbolj brano