Osebno: Sofia Nogard

Oblikovalski dvojec, ki ga sestavljata Mija Curk in Boštjan Mljač, najraje ustvarja iz naravnih materialov, ki jim doda sodobne, tehnološko napredne.

Osebno: Sofia Nogard - Foto: revija Elle

Kako bi opisala drug drugega?

Boštjan: Mijo bi opisal kot ustvarjalno, trmasto in včasih tudi vihravo. Predvsem me zelo fascinira njena trma oziroma želja po inovativnosti, za katero si vedno prizadeva.

Mija: Delati z osebo, ki je pristna in z zanimanjem spremlja novosti v modi in glasbi, je zame privilegij.

Kaj vas trenutno najbolj vznemirja?

Boštjan: Trenutno me vznemirja že misel na novo kolekcijo, ki jo bova predstavila na naslednjem Fashion Weeku. Modeli so skoraj vsi dorečeni, tudi večina materialov je že doma, samo delati je treba.

Mija: Želja po letenju.

Modrost stila?

Mija: Lastna percepcija mode kot take je lahko najboljši stil.

Najboljši modni nasvet?

Boštjan: Bodite drzni, upajte si! Upajte si obleči dolgo svileno obleko, tudi če ne greste na gala večerjo, upajte si obleči božjastno rdeč plašč sredi zime, upajte si kombinirati več kot dve barvi ali dva vzorca skupaj ...

Najljubše aktivnosti?

Boštjan: Smučanje, odbojka, fotografija.

Mija: Smučanje, tek, letenje.

Vaš zadnji nakup?

Boštjan: Zelo prakti­čen – zimska bunda oziroma puhovka. Preprosto sem potreboval novo.

Mija: Knjiga Renate Salecl, Izbira.

Česa v vašem domačem kraju ne smemo zamuditi?

Boštjan: Poleti se, zdaj že lahko rečem tradicionalno, prireja festival Lokvice (to je prav v moji vasi, Lokev). Kot zanimivost – med glavnimi organizatorji, mislim, da tudi med glavnimi pobudniki, je Tinkara Kovač. Drugače pa se vse leto največ dogaja v Sežani. Mlajšim generacijam je najpomembnejši Mladifest, kjer poleg različnih gledaliških in glasbenih nastopov priredijo tudi modno revijo mladih modnih upov. Še do lani je bil prisoten znamenit literarni dogodek Vilenica, katerega glavna slovesnost je bila prav v jami Vilenica (dober kilometer od Lokve).

Mija: Burje.

Kam na pijačo s prijatelji?

Mija: V obalna mestna jedra in stare tržaške kavarne.

Kam najraje potujete?

Boštjan: Potujem, če imam le možnost, veliko je še neodkritih destinacij. Edino Indija mi je povsem neprivlačna, pa niti ne vem, zakaj ...

Mija: Na sever.

Pripravila: Nina Pretnar

Najbolj brano