Marko Štruc: Ko se čevljarska obrt združi s slikarstvom

Tokrat vam predstavljamo Marka Štruca, ki je dobil največ glasov obiskovalcev na spletni strani tekmovanja Elle Talent v mesecu juliju. Glasujoče so navdušili njegovi ročno izdelani in poslikani sandali.

Marko Štruc: Ko se čevljarska obrt združi s slikarstvom

Kot nam je razkril, ga vodi zavedanje o minljivosti, saj se drži načela "prideš, ustvarjaš, greš". Na njegovi ustvarjalni poti, ki jo je začrtal prav ta moto, so se znašli tudi sandali.

Sodelujte in bodite opaženi tudi vi! Več podrobnosti o tekmovanju Elle Talent najdete tukaj.

Pred leti je namreč spoznal svojo življensko sopotnico, brez katere sandalov ne bi bilo. V njeni družini je bila čevljarska obrt prisotna še iz časov, ko je poklic čevljarja še kako pomemben v  družbi in popolnoma naravno se jima je zdelo, da združita čevljarsko obrt s slikarstvom in ji tako vdahneta nov in svež veter. Stric ju je seznanil z osnovami izdelovanja čevljev in sandali veljajo prav za osnovo, na kateri gradiš svoje znanje.

Takšna je Markova zgodba s sandali, na katero gleda kot delček v mozaiku svoje ustvarjalnosti. Nadaljevala se bo vsakič, ko bosta z njegovo Janjo začutila ustvarjalni vzgib in si rekla: "Takšne čevlje bi imela!"

A. K.

Več o ustvarjalnem paru preberite na www.cosmopolitan.si.

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri