Maja Raspopovič - Nova očarljivost

Poznali smo jo kot Majo Bulc, uspešno manekenko pri nas in v tujini. Danes je lastnica modne agencije, srečno poročena in še bolj srečno – noseča.

Maja Raspopovič - Nova očarljivost

Čeprav se morda sliši klišejsko, je v nekem trenutku življenja ugotovila, da ji dnevi tečejo v prazno oziroma da ne živi tako, kot čuti, da bi morala. Bil je čas za spremembo in Maja ga je izkoristila, zato z nasmeškom in odločno pove, da se trudi živeti polno prav vsak dan.

Posebnega recepta za to sicer nima, ampak glede na energijo, ki jo izžareva, ji ni težko verjeti. O njeni sanjski poroki s Sebastijanom Raspopovičem, sinom lastnika ljubljanske restavracije As, je bilo napisano že vse, ampak še enkrat lahko povemo, da je bila res sanjska. Točno takšna, kot sta si jo mladoporočenca zamislila, z eno samo izjemo. »Bila sem v petem mesecu, in čeprav sem si vedno govorila, da se s trebuščkom ne bom poročila, se mi je zgodilo prav to. Tako in tako sva bila že zaročena, le datum sva prestavila, ker se nama je vseeno zdelo, da se lažje pripraviva na poroko zdaj kot potem, ko bo z nama dojenček.« Od tega trenutka dalje se najin pogovor vrti samo še okoli nosečnosti in poroda, vsega, kar dve nosečnici trenutno zanima bolj kot vse drugo na svetu.

Presenečeno pripravljena

z vznemirjenjem pripoveduje, da sta z možem nosečnost načrtovala, a kljub vsej ‘pripravljenosti’ doživela precejšnje presenečenje. »Včasih se mi zazdi, da se je vse zgodilo tako hitro. Kar naenkrat sem imela kup vprašanj, ki si jih nisem še nikoli zastavila, tako kot verjetno vsaka ženska, ampak veselje je bilo nepopisno. « Veselo novico sta zaslutila na zaročnem potovanju v Dubaju, kamor sta se odšla crkljat, saj je Maja začela postopoma ugotavljati, da se njeno telo ne obnaša več tako, kot je navajena. »Ravno sem bila v fazi, ko sem si klesala linijo, veliko sem se gibala, pazila na prehrano, ampak rezultatov ni in ni bilo. Ravno nasprotno, mišice se mi kar niso hotele oblikovati, prsi so mi rasle dobesedno iz dneva v dan, da sploh ne govorim o večernih izhodih . . Kozarec pri večerji me je popolnoma povozil.

Po nekaj dneh se je v meni oglasilo, da moram začeti paziti nase in na svoje zdravje, ker zdaj nisem več samo jaz odvisna od svojega telesa. Ne da bi sploh naredila test, sem takoj črtala vse, kar bi mi lahko škodovalo, tudi cigarete.« Po vrnitvi v Ljubljano je test za nosečnost njeno žensko intuicijo potrdil in priprave so se lahko počasi začele. Maja se je odločila, da si življenja ne bo postavljala na glavo prej in še bolj, kot se ji bo čez nekaj mesecev obrnilo samo. Kot ponavadi zjutraj vstane in dela, dela, dela, dokler in kolikor lahko. Priznava, da je že skoraj pozabila na prve nosečniške težave, kot je neznanska zaspanost: »V prvih dveh mesecih sem vsako popoldne po kosilu zaspala do osmih zvečer. Ko sem se prebudila, sem smuknila pod prho in potem nazaj spat, skratka, spala sem, kot še nikoli prej. Kar sem imela dela, je moralo počakati do naslednjega dopoldneva, razen če ni bilo res nujno. «

Ravno nasprotno jo sedaj razganja od energije, kar še najbolj občuti njen mož, saj vsak dan doživi poplavo njenih idej in želja, kaj bi bilo treba še storiti, kako opre miti sobico, kakšne barve naj bi bil voziček in podobno. »Veliko govorim, ampak polovice stvari sploh še nimam.«

Ananas?

Kdaj drugič, hvala! Maja je res lepa nosečnica, ki z vsem, kar izžareva, naravnost izziva vprašanje, kako skrbi zase. Nekako slutim, da ji kot nekdanjemu fotomodelu in manekenki skrb za svoje telo ni tuja. Vedno se je veliko gibala in poskrbela, da je jedla dovolj in zdravo, kar je bilo v njenem poklicu prej redkost kot pravilo. Sama nikoli ni imela motenj hranjenja, niti jih pri delu v svoji agenciji ne zaznava, pravi pa, da so v tujini stvari precej drugačne kot pri nas in da je tudi pritisk na dekleta veliko hujši, konkurence je neprimerno več, ano reksija in bulimija sta kot cimri, ki ju lahko hitro dobiš.

Svet mode in okostenelih deklet pravzaprav ne bi mogel biti dalj od Majinega trenutnega stanja. Kar smeh naju popada, ko si izmenjujeva nosečniške prehrambene muhe, ki so se pri njej šele dobro začele. »Vedno sem oboževala ananas, zdaj ga ne morem videti niti od daleč. Nacejala sem se z zelenim čajem, zdaj ne pride v poštev niti požirek. Najbolj pa mi smrdijo ribe, groza. Privoščim si vse, kar mi paše, vendar zmerno, hočem reči, ničemur se nikoli nisem pretirano odpovedovala, zato zdaj nimam potrebe, da bi se kot nora basala s čimerkoli.«

Prepričana je, da ji je veliko pomagala odločitev, da se začne prehranjevati v skladu s svojo krvno skupino, saj se od takrat počuti veliko bolje. In redno hodi na Šmarno goro; čeprav ji obveznosti to dopuščajo vedno manj, pa zdaj obiskuje tudi pilates za nosečnice, ki ji izboljšuje počutje, in si vsak teden privošči še sproščujočo masažo. Za piko na i, tisto najlepše v dnevu, poskrbi mož Sebastijan, s katerim si spletata gnezdo v novem stanovanju. V eni uri, kolikor sva preživeli ob kavi, si nisem mogla kaj, da se ne bi nalezla njene dobre volje in optimizma, s katerim zre v svojo bližnjo in bolj oddaljeno prihodnost.

Tako zelo ženska in tako zelo mladostna hkrati je, da si med šopingom v Rimu kljub nosečnosti mirno privošči škornje z visoko peto, pa tako materinska, zrela in zaščitniška, ko govori o prihajajoči hčerkici. Najlepša vloga njenega življenja, v kateri iz dneva v dan bolj uživa, jo dela še bolj enkratno, kot smo jo poznali. Maja, vse naj naj in srečno!

Katja Golob

foto: Saša Hes

Najbolj brano