Lea Povše: Torbic ni nikoli preveč

Tokrat vam predstavljamo Leo Povše, ki ustvarja unikatne torbice in je dobila največ glasov obiskovalcev na spletni strani tekmovanja Elle Talent v mesecu maju.

Lea Povše: Torbic ni nikoli preveč - Foto: Lea Povše

Moto 23-letne absolventke socialne pedagogike iz Novega mesta, ki ustvarja pod imenom Lea's design, se glasi: "Kjer je volja, tam je pot." In volje ji, kot boste spoznali med prebiranjem našega pogovora z Leo, nikakor ne primanjkuje!

Kako se je začela vaša ustvarjalna zgodba?

Njeni začetki segajo že v obdobje zgodnjega otroštva, ko nisem mogla brez barvic in flomastrov, kasneje ni šlo brez čopiča, danes pa lahko rečem, da ne gre brez blaga, čipk, perlic ... V osnovni šoli sem redno obiskovala oblikovalni in likovni krožek, v zgodnjih študentskih letih sem opravila tudi začetni tečaj risanja in slikanja, vendar sem v zadnjem času predana predvsem izdelovanju modnih dodatkov, ker jih naravnost obožujem.

Sodelujte in bodite opaženi tudi vi! Več podrobnosti o tekmovanju Elle Talent najdete tukaj.

Ustvarjanje me spremlja že vse življenje, zame ne pomeni zgolj hobija, temveč način življenja. Ne predstavljam si dneva brez novih idej, brez njihove uresničitve. Vedno iščem nove kombinacije, kadar najmanj pričakujem, se mi porodijo nove ideje in nenehno eksperimentiram z barvami, vzorci in raznimi dodatki. To se kaže tako v mojem ustvarjanju kot tudi v dekoriranju mojega doma, stilu oblačenja, ličenju, poslikavi nohtov ... Skratka, kjer je le možno, spustim svojo kreativnost na plan in tako popolnoma zaživim. Ustvarjanje je tisto, kar me osrečuje, mi daje energijo in brez česar si ne predstavljam svojega življenja.

Zakaj ste se osredotočili ravno na torbice?

Vsaka ženska ima kos garderobe, ki ga naravnost obožuje in je zanjo nepogrešljiv. Zame so to nedvomno torbice, za katere menim, da jih ni nikoli preveč. Zelo priročno je, če ima ženska torbice v različnih barvah, vzorcih, ki jih lahko potem kombinira k različnim kosom oblačil. Od tod se mi je porodila ideja, zakaj si pravzaprav ne bi sama zasnovala torbic, saj jih lahko tako izdelam v točno takšnih barvnih kombinacijah, kot si želim. Tako sem pričela z izdelavo unikatnih in malce drugačnih torbic. Najprej se mi je porodila ideja o izdelavi večernih torbic, nato pa sem le-to nadgradila z večjimi, namenjenim vsakodnevni rabi. Sicer pa je moj ustvarjalni repertoar zelo širok. Izdelujem tudi nakit, broške, voščilnice za različne priložnosti, torbice pa so tiste, ki jim v zadnjem času posvečam največ pozornosti in sem nad njimi tudi najbolj navdušena.

Iz kakšnih materialov ustvarjate?

Osnova vsake torbice je debelejši in kompakten karton, ki zagotavlja trdnost torbice, ročaji pa so leseni (že oblikovana roča ali roča, sestavljena iz lesenih kroglic). Pri izbiri blaga pa rada eksperimentiram. Najraje uporabim blago s potiski, rada kombiniram tudi različne vrste blaga, nepogrešljiv del vsake torbice pa predstavljajo razni dodatki, kot so gumbi, satenasti trakovi in čipke, ki tako posameznemu izdelku  dodajo pridih ljubkosti, igrivosti in ženstvenosti. Posebnost mojih torbic pa je tudi ta, da so sešite popolnoma ročno, torej brez uporabe šivalnega stroja.

Kdo ali kaj vas navdihuje?


Navdihujejo me pravzaprav ideje, ki se mi porajajo same od sebe. Seveda pa me pri mojem delu spodbujajo že dokončani izdelki, ki presežejo pričakovanja in mi tako dajo nov zagon. Rada prelistam tudi modne revije, v katerih najdem navdih za nove barvne kombinacije.

Kakšni so vaši cilji in želje, imate morda že lastno blagovno znamko?

Že nekaj časa ustvarjam pod svojim umetniškim imenom Lea's design. Sprva sem se pod tem imenom posvečala predvsem izdelovanju nakita, sedaj pa sem novo strast našla v torbicah. Idejo torbic že nadgrajujem z izdelavo kozmetičnih torbic, tako da se v prihodnje obeta kolekcija "toaletk", ujemajočih se s torbicami. S svojim umetniškim imenom Lea's design trenutno sodelujem na Art Marketu v Novem mestu, v prihodnje pa se želim predstaviti še v drugih mestih. Moje ambicije so sicer še višje. Trenutno imam dejavnost registrirano kot osebno dopolnilno delo, želim pa si, da bi kdaj morda to prešlo v s.p. Moje sanje so tudi predstaviti se s svojimi modnimi dodatki na kakšni modni reviji, vendar pustimo času čas.

Želela bi se zahvaliti vsem, ki so glasovali zame in mi tako omogočili predstavitev na vaši spletni strani, seveda pa se iskreno zahvaljujem tudi vam. Ideja projekta Elle talent je zares fantastična!

Leine izdelke najdete tudi na Facebooku.

Najbolj brano