Kdo je tisto dekle? Lupita Nyong'o.

Na nedeljski podelitvi zlatih globusov je veliko pozornosti pritegnila Lupita Nyong'o, (30) zvezdnica filmskega zmagovalca večera v dramski kategoriji 12 let suženj v režiji Steva McQueena.

Lepotica s kenijskimi koreninami se je rodila v Mehiki, kjer je bil njen oče, nekdanji kenijski minister za zdravstvo, gostujoči profesor. Rodbina Nyong'o je v Afriki zelo vplivna, kot kaže, pa se tudi Lupiti obeta, da se bo zapisala v zgodovino z velikimi črkami.

Diplomirala je iz igre in gledaliških študij, nato pa bila članica produkcijskih ekip pri več filmih. Leta 2008 je dobila vlogo v kratkem filmu East River, nato pa se je vrnila v Kenijo in tam nastopala v eni osrednjih vlog v seriji Shuga.

Potem ko je posnela avtorski dokumentarec In My Genes o albinih v Keniji, se je vpisala na študij igre na ugledni ameriški univerzi v Yale, kjer je diplomirala leta 2012, nato pa kmalu dobila prelomno vlogo Patsey v omenjenem McQueenovem filmu, s katero so je očarala kritike. Nominirana je bila tudi za zlati globus, a ji ga je tokrat "speljala" Jennifer Lawrence. Morda pa se ji nasmehne kateri drugi zlati kipec?

Lupita je tudi prava muza modnih oblikovalcev, postala je eden od lepih obrazov pomladne kampanje Miu Miu.

Na podelitvi zlatih globusov je nosila rdečo obleko Ralph Lauren iz kolekcije pomlad 2014, po mnenju mnogih je bila ena najlepših na rdeči preprogi ta večer. Videz je zaokrožila z dragulji Fred Leighton.

Foto: Profimedia (posamezno fotografijo povečajte s klikom)

Najbolj brano