Kate Moss, 40-letnica

Danes 40. rojstni dan praznuje Kate Moss, lastnica enega največkrat fotografiranih in najprepoznavnejših obrazov našega časa.

Kate Moss, 40-letnica - Foto: Profimedia

Agentka Sarah Doukas s Storm Models je takrat suhljato 14-letnico iz londonskega predmestja Croydon odkrila na newyorškem letališču JFK, ko se je Kate vračala z družinskih počitnic na Bahamih, kariera Mossove pa se je zares začela pri 16 s serijo črno-belih fotografij The 3rd Summer of Love za revijo Face, ki jih je posnela slavna (zdaj že pokojna) Corrine Day.

Kate je na začetku 90. nastopila v oglasih za znamko Calvin Klein in s svojo podobo vznemirila del javnosti, "heroinskemu šiku" so namreč pripisovali škodljiv vpliv na mladino. A dobivala je naslovnico za naslovnico, med drugim se je znašla na več ducatih izdajah Vogue in stala pred objektivi najslavnejših fotografov. Še danes, pri za model resnično zrelih 40, se uvršča med najbolje plačane modele na svetu.

Preizkusila se je tudi kot modna oblikovalka in nekajkrat zajadrala v glasbene vode. Kate, ki le redko spregovori za medije - menda ji je tako svetoval nekdanji partner Johnny Depp -, pravi, da je "divja" leta pustila za sabo (pred slabim desetletjem jo je kokainski škandal skoraj stal kariere). Od leta 2011 je poročena z rockerjem Jamiejem Hincem, iz razmerja z založnikom Jeffersonom Hackom pa ima 11-letno hčer Lilo Grace.

Vse najboljše!

Foto: Profimedia

Najbolj brano