Če s partnerjem počnete teh 6 stvari, se boste skupaj postarali

Ko začnete novo razmerje, je nemogoče napovedati končni razplet. Za večino ljudi je dočakanje visoke starosti  v dvoje najlepši epilog ljubezenske zgodbe. Če v razmerju trenutno počnete teh 6 stvari, ste na dobri poti.

Če s partnerjem počnete teh 6 stvari, se boste skupaj postarali - Foto: Unsplash/Pablo-Heimplatz

V razmerju je potrebno skupaj prebroditi neizogibna razočaranja. Po mnenju strokovnjakov takšni trenutki predstavljajo kar 20 odstotkov razmerja, kar je jasno parom, ki so v ljubeči in predani zvezi.

Da skupaj doživite "zlata" leta, je potrebno predvsem veliko dobre komunikacije. Če s partnerjem počnete te stvari, je veliko bolj verjetno, da boste to dosegli.

1. Vzdržujete "pristno" prijateljstvo

Čeprav vas na začetku privlačijo različne stvari, kot recimo seksualna privlačnost, zaljubljenost, želja po otrocih ali finančna sigurnost - lepilo, ki skupaj drži večino zvez, je prijateljstvo.

Da "ohranite prijateljstvo" s partnerjem, kakor čudno se to morda sliši, je skrivnost v preprostih stvareh. Vprašajte po njegovem dnevu in dejansko prisluhnite. Ne jemljite partnerja kot nekoga, na katerega samoumevno stresate slabo voljo ali prelagate opravke. 

2. Imate "neprijetne" pogovore

Ko iščete nekoga, s katerim lahko preživite preostale dni življenja, morate biti pripravljeni tudi na težke pogovore. Da se lahko brez zadržkov pogovorjate o katerikoli temi ali težavi, je ključ do zaupanja, kar pa je v veliki večini primerov tudi največji afrodiziak. 

3. Skupaj nakupujete

Preprosta in hkrati podcenjena stvar, ki za večino predstavlja neprijetno opravilo. Če skupaj nakupujete, je nakupovanje pralnega praška in zelenjave takoj lažje, pri tem pa vedno znova izveste kaj novega o partnerju: "Od kdaj pa imaš ti rad redkvice?"

4. Vzamete si čas zase

Čeprav je pomembno, da kvalitetno preživite čas s partnerjem, je prav tako pomembno, da si vzamete čas zase. Srečno in zdravo razmerje je sestavljeno iz posameznikov, ki so zadovoljni sami s seboj in so osebo, s katero želijo preživeti življenje, izbrali iz enakega razloga.

5. Prepirate se pošteno 

Prepiri ne pomenijo, da niste za skupaj. Vsi pari se prepirajo, razlika je samo v tem, kako. Ne pogrevajte stvari iz preteklosti in ne razpravljajte o težavah pred drugimi.

6. Vsak dan ustvarjate spomine

Vsak dan najdite način, ki vas spomni, kako hvaležni ste en za drugega. Majhne pozornosti ali skupne dogodivščine poskrbijo za tople spomine, ki vas bodo greli na zlati obletnici poroke.

Fotografije: Unsplash

Preberite še: 9 vprašanj, ki vas bodo s partnerjem v trenutku zbližala

Priporočamo tudi: TO je moški (ki je glede na nebesno znamenje) vaša SORODNA DUŠA

Najbolj brano