Agatha Ruiz de la Prada

Barvita španska oblikovalka, ki je v življenju počela še marsikaj drugega, med drugim sodelovala z znano blagovno znamko obutve Camper, za katero je oblikovala platnene čevlje, danes pa se posveča predvsem svojim kolekcijam, tudi otroški, je takole odgovarjala na naša vprašanja:

Agatha Ruiz de la Prada

Od kod črpate navdihe za svoje kolekcije?

Pravzaprav iz življenja in moderne umetnosti.

Kateri oblikovalci so po vašem mnenju zaznamovali modo v preteklosti in katerega oblikovalca trenutne scene bi lahko izpostavili?

Dva velika mojstra oblikovanja iz zgodovine mode sta Balenciaga in Yves Saint Laurent, danes pa je zelo izrazit oblikovalec Marc Jacobs.

Kakšne torbe bomo nosile to sezono in katera je vaša najljubša?

Agatha Ruiz de la Prada.

Kaj vam je pri modi najbolj všeč?

Da lahko nekoga osreči.

Sodelovali ste pri oblikovalsko različnih projektih, od obutve do parfumov in drugih izdelkov – Camper, Miguel Rius, El Corte Inglés …Katerega bi izpostavili kot najbolj zanimivo izkušnjo?

Rada delam na različnih področjih. Zabavno je. Različna povabila dobivam in težko se jim uprem … Še težje bi mi bilo izbrati najljubšega, rada delam različne stvari, oblikujem oblačila, pohištvo, keramične ploščice, brisače … Zame so vsi ti izdelki kot otroci, kako naj se potem mama odloči, kateri otrok ji je najljubši?

Kaj vam v življenju pomeni ‘biti mama’? Ali je materinstvo vplivalo na vaše delo?

Moji otroci so moja strast. Študirajo v tujini in vsi smo venomer na poti … Vendar poskušamo izkoristiti čas, ko smo skupaj, da smo zares družina.

Kaj radi počnete v prostem času? Knjige, filmi, potovanja?

Rada sem s prijatelji, skupaj gremo na podeželje, na morje … Rada tudi berem, hodim po umetniških razstavah in … rada spim!

Katero znano osebnost bi si želeli obleči in zakaj? Katera izmed njih ima največ stila?

Madonna.

Največji, kultni trenutki v zgodovini ženske mode?

Mini krila, hlače, bikini in kostimi Chanel.

Kaj pa ključni trendi za vašo kolekcijo za pomlad-poletje 2008?

Pomlad in poletje, ki prihajata, bosta zelo futuristično obarvana, prav tako se kolekcija zgleduje po šestdesetih: veliko plastike, lakiranega usnja, srebra, zlata – sijoče, kot je le mogoče! Tu so še zvonasta krila, še več volumna, vključila pa sem tudi športno linijo. Da bomo lahko telovadile modno oblečene.

Kakšna bo moda čez petdeset let?

Super udobna, super ekološka, tehnološka, barvita, mehka z vkomponiranimi čudovitimi vonji.

www.agatharuizdelaprada.com

Aleksandra Brlan

Fotografije Promocijsko gradivo

Najbolj brano