Vsestranska sladica - lePotica!

Potica je pomemben del slovenske gastronomske dediščine in predstavlja našo kulinarično prepoznavnost širom sveta. In med tem, ko Slovencem potica predstavlja tradicionalno praznično pecivo, povezano z bogastvom in izobiljem, tujce navdušuje njen veličastni izgled in številne različice bogatih okusov.

Promocijsko sporočilo, 8. 10. 2016
Vsestranska sladica - lePotica! - Foto: Mankica Kranjec

Ko je Janja Štrumbelj kolegico iz tujine želela povabiti na znamenito slovensko potico, je z začudenjem ugotovila, da jo je v kavarnah in slaščičarnah praktično nemogoče dobiti. Ovira je postala priložnost in rodila se je zamisel za manjšo, bolj praktično, lično potico za vse priložnosti, ki jo lahko svežo pojemo v nekaj grižljajih.

Ročno delane LePotičke s tremi okusnimi nadevi (čokolada, oreh in sliva) najdete na Sparovem oddelku zamrznjenih živil in jih doma preprosto spečete v pečici. S svojim videzom in okusom je ravno pravšnja za praznični ali nedeljski posladek, izvirno pogostitev ali nepozabno darilo.

Janjino zgodbo spoznajte tudi v oddaji Štartaj, Slovenija!. Oddajo bodo začeli predvajati na POP TV sredi oktobra, izdelki vseh 12 sodelujočih pa so že v prodaji na posebnih policah v megamarketih Interspar.

Preberite več na Cosmopolitan.si

Najbolj brano