Top destinacija letošnje jeseni? Sardinija!

Doživite utrip starega mesta, se z ladjo odpeljite po turkiznih zalivih in si privoščite skok v morje ter ribji piknik, obiščite sever otoka in si oglejte srednjeveško mestece Castelsardo, se potopite v morje na eni najlepših plaž na svetu La Pelosa, raziščite Neptunove jame ter še veliko več.

Top destinacija letošnje jeseni? Sardinija! - Foto: Profimedia

Pristanek

Petkov odhod letala z letališča v Trstu ob 17:40 uri, pristanek na letališču v Algheru ob 19.10 uri.

Dobro jutro, Sardinija

Po zajtrku si boste v soboto ogledali stari del mesta Alghero v spremstvu slovenskega vodnika.

Mesto Alghero velja za enega najlepših draguljev Sardinije, ki vam ponuja čudovit sprehod skozi zgodovinski center s svojimi nasipi in stolpi. Mesto je res nekaj posebnega, predvsem zaradi prisotnosti katalonske kulture, saj so imena ulic in zgradb še vedno zapisana v španskem jeziku.

Sledi vkrcanje na ladjo, ki vas bo popeljala po bližnjih turkiznih zalivih. Na ladji bo organiziran 'fish piknik' s svežimi ribami, morskimi sadeži in pijačo. Piko na i bosta dodala skok z ladje v kristalno čisto morje in uživanje v zalivih Sardinije.

Ena od najlepših plaž v Evropi

Na severu otoka leži čudovito srednjeveško mestece Castelsardo. Sprehod do impozantnega dvorca na vrhu mestnega hriba ponuja čudovit pogled na vijugaste uličice in pisane hiške.

Po ogledu mesteca pa sledi drugo presenečenje: ena od najlepših plaž v Evropi, plaža La Pelosa. Osupljiva plaža s finim belim peskom in turkizno kristalno čistim morjem je ena izmed najbolj prepoznavnih plaž na Sardiniji. Ob plaži je tudi obrambni stolp iz 16. stoletja, ki 'varuje' naravne lepote raja.

Dan se zaključi s sprehodom skozi mestece Stintino, očarljivo ribiško vasico iz 19. stoletja, in s sardinijskim večerom.

Vsega lepega je enkrat konec

Neptunove jame slovijo kot svetovna znamenitost. Čudovite podzemne dvorane z jezerci, kapniki in kristali se razprostirajo na površini 2.500 m2, do njih pa vodi več kot 600 stopnic.

Po krajšem izletu bo čas še za kopanje in uživanje na plaži, nato pa sledi večerna vrnitev v Trst.

Priložnost, ki je ne smete zamuditi

Cena paketa: 359 €

Termin: 3. 10.–6. 10. 2014

Cena paketa vključuje:

 • letalski prevoz na omenjeni relaciji
 • letališke takse
 • osebna ročna prtljaga do 10 kg
 • 3 x prenočitev z zajtrkom v hotelu 3* (50 m od obale)
 • voden ogled mesta Alghero
 • fish piknik na ladji s kosilom in pijačo
 • celodnevni izlet v Castesrado in Stintino (plaža La Pelosa)
 • izlet v Neptunove jame
 • 1 x večerja (sardinijski večer)
 • slovensko spremstvo in vodenje
 • zabavni program

Možno doplačilo ob prijavi: transfer Ljubljana–letališče Trst–Ljubljana, 20 € na osebo

Na povezavi CityBreak Sardinija najdete vse potrebne informacije in se hkrati prijavite na enkratno doživetje v deželo poletja, dogodivščin in slastne kulinarike.

Najbolj brano