Tjaša Stanič na Philips Fashion Week

Pri pripravah na prihajajoči Philips Fashion Week, ki se bo zgodil 25. in 26. oktobra v Kinu Šiška, bo sodelovala svetovno uspešna manekenka Tjaša Stanič, ki bo poskrbela, da bodo na modni brvi oblačila predstavile najboljše manekenke.

Tjaša Stanič na Philips Fashion Week

Tjaša Stanič,

ki se je v najstniških letih podala v svet manekenstva in si je izkušnje nabirala v vseh modnih prestolnicah, na Philips Fashion Weeku ne bo sodelovala kot manekenka, ampak bo organizirala avdicije za manekenke ter pomagala v zakulisju.

“Bila sem zelo vesela, ko so me povabili k sodelovanju na prvem tednu mode v Sloveniji. Štiri leta že sodelujem na makedonskem tednu mode, kjer sem soorganizator, programski vodja in backstage menedžer, zato imam kar nekaj izkušenj. Vesela pa sem, da mi tudi doma toliko zaupajo, da so me povabili zraven, zato z velikim entuziazmom pristopam k Philipsovem Fashion Weeku,” pravi 31-letna manekenka z makedonskimi koreninami.

Navdušena je, da bo tudi Slovenija končno dobila tudi svoj prvi čisto pravi teden mode, saj je bila edina od nekdanjih jugoslovanskih držav, ki ga še ni imela. Tjaša je zadolžena za izbor okoli 20 manekenk, prednost pa bo dala slovenskim manekenkam. Če teh ne bo dovolj, bodo najeli tudi kakšne tuje.

“Kriteriji za manekenke bodo kar visoki, še posebej, kar se tiče višine. Mislim, da je 178 centimetrov spodnja meja. Tudi sami oblikovalci želijo slediti trendom, ki so v tujini. Avdicije so tudi zelo pomembne, zato da lahko ocenim, kako se dekle giblje. Če se ne zna gibati, ima lahko vse mere idealne, a ne pride v poštev,” razlaga.

Na modnih brveh želi videti različno paleto manekenk, od rjavolask do blondink in rdečelask. “Zelo se že veselim prihajajočega Philipsovega Fashion Weeka, na katerega smo čakali kar nekaj let, a nas do konca oktobra čaka še kar nekaj dela,” dodaja.

Najbolj brano