Športniki združeni v pomoči otrokom v stiski

V okviru dobrodelne akcije Soline so se Peter Mankoč, Primož Kozmus, Robert Kranjec, Jure Zdovc, Petra Majdič in Uroš Zorman prelevili v prave solinarje in s pomočjo tradicionalnega orodja skupno pobrali 2 toni piranske soli, Mobitel pa je za vsak kilogram pobrane soli namenil 10 EUR za otroke, ki potrebujejo pomoč.

Športniki združeni v pomoči otrokom v stiski

Skupaj so zbrali 20 tisoč evrov, ki so jih podarili Zvezi prijateljev mladine.

Za otroški nasmeh . .

Posebno pozornost Mobitel namenja skrbi za otroke, katerim želi zagotoviti brezskrbno otroštvo, urejeno okolje ter enake možnosti. Zato že leta sodeluje z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, ki ji je letos podaril računalnike, omogočil poletne počitnice otrokom iz socialno ogroženih družin, oktobra pa pripravil dobrodelno akcijo.

V dobrodelni akciji Soline je Mobitel združil slovensko tradicijo, skrb za okolje, dobrodelnost in slovenske vrhunske športnike.

»Če dobro delaš, dobro žanješ, in če dobro požanješ, lahko s svojim zgledom in prispevkom obogatiš vse okoli sebe.«

Soline na Facebooku

Kot svojevrstno skrb za slovensko kulturno dediščino pa veljajo »navidezne soline«, ki jih Mobitel postavil v družbenem omrežju Facebook. Vsak se lahko v spletni igri preizkusi kot solinar, ustvari svoje soline in na njih pobira sol, ki jo nato shrani v skupno Mobitelovo skladišče.

Posebnost igre je v tem, da je pobiranje soli tako kot v resničnem tudi v navideznem okolju odvisno od sil narave – sonca, vetra in morja, pa tudi od vestnega dela solinarjev. Vremenski in drugi pogoji so tako vsak dan drugačni, kar vpliva tudi na dnevni pridelek igralcev.

Najbolj brano