Predstavljamo vam novi Mercedes-Benz GLB - za družino in prijatelje

Vsestranski športni terenec se odlično znajde v čisto vsaki vlogi.

Promocijsko sporočilo, 3. 7. 2020
Predstavljamo vam novi Mercedes-Benz GLB -  za družino in prijatelje - Foto: Promocijski material

Njegova oblika, zasnovana za terensko vožnjo, kot tudi opcijski vsekolesni pogon 4MATIC in posebne terenske luči, ki pri nizkih hitrostih pomagajo prepoznavati ovire neposredno pred vozilom ga ne ustavijo ko pod kolesi zmanjka ceste.

A hkrati je tudi prostoren družinski avto, ki je lahko po želji opremljeno s sedmimi sedeži. GLB je dobil vse tehnološke bombončke iz ostalih kompaktnih modelov z zvezdo v nosu; digitalno armaturno ploščo, sedeže, ki grejejo, hladijo in masirajo, ambientalno osvetlitev, multimedijski sistem MBUX, sistemi za pomoč vozniku pa so prevzeti iz razreda S. GLB lahko v določenih situacijah delno vozi avtonomno. 

Pripravljeni za vkrcanje: vozilo s sedmimi sedeži

GLB je prvo kompaktno vozilo družbe Mercedes-Benz, ki po želji nudi tretjo vrsto sedežev z dvema dodatnima posameznima sedežema a pri tem ne dela kompromisov pri varnosti potnikov. Tudi tistih najmlajših! Obsežna varnostna oprema vključuje zložljive vzglavnike, varnostne pasove z napenjalniki jermenov, zračno blazino za stranska stekla, ki varuje tudi potnike v tretji vrsti, ter sidrišča ISOFIX in TOP-Tether za ustrezne otroške sedeže. Ta se lahko uporabijo za pritrditev do štirih otroških sedežev na zadnjih sedežih. Še nekaj kar bo razveselilo avanturiste: Sedeži se lahko spustijo tako, da so poravnani z dnom prtljažnega prostora za večji prtljažni prostor. Poleg tega, da lahko s seboj peljete športno opremo kot so kolesa, supi in podobno, lahko z malo iznajdljivosti celo prespite.

Usmerjenost k terenski vožnji

Zmogljive dimenzije vozila GLB poudarjajo obliko s svojo usmerjenostjo k terenski vožnji, kar nakazuje s kratkimi previsi spredaj in zadaj. Vrata segajo čez stranski vstopni lok, kar olajša dostop in preprečuje umazanije na vratni odprtini ter hkrati povečuje zaščito pri bočnem trčenju. Vsem, ki želijo z avtomobilom obiskati težko dostopne cilje pa je na voljo odlični opcijski vsekolesni pogon 4MATIC, ki poskrbi, da imajo vsa štiri kolesa ves čas dober oprijem tudi ko pod kolesi zmanjka ceste.

Vse o njem najdete na www.mercedes-benz.si

Najbolj brano