Pravljična večerja v Grajskem vinogradu sredi Ljubljane

Imate radi kino pod zvezdami? Ta izkušnja bo še toliko bolj posebna. 

Pravljična večerja v Grajskem vinogradu sredi Ljubljane - Foto: Peter Irman

Nepozabno kulinarično doživetje v čarobnem Grajskem vinogradu se je odvilo pod okriljem Restavracije Strelec in Ljubljanskega gradu.

Ko se je sonce počasi spuščalo, se je vinograd prelevil v prijetno restavracijo na prostem. Po sončnem zahodu so se v vinogradu odprle lučke in pričarale magično vzdušje. 

Do odmaknjenega vinograda se spustite po gozdni potki, zato vam odsvetujemo visoke pete. Raje izberite bolj udobno obuvalo (izkušeno na lastni koži). Za trenutek bi lahko pomislili, da ste se znašli nekje na podeželju, daleč od mestnega vrveža središča Ljubljane. 

Chef Igor Jagodic je skupaj z ekipo za svoje kulinarične dosežke nedavno prejel prestižnega Michelinovega priznanja »The Plate«, drugo leto zapored pa je osvojil štiri kape in 17 točk po kulinaričnem vodniku Gault & Millau. Pripravil je pet hodni meni z vinsko spremljavo Hiše dobrih vin Koželj. 

Pred večerjo so gostje poklepetali ob kozarcu penine in se nato sprehodili do mize med trtami. 

Kulinarično popotovanje po Ljubljani

Doživetje se je začelo s pozdravom iz kuhinje: telečjim jezikom, zavitim v vložene trtine liste, in dimljeno jeguljo, in prilogo dimljenega masla in račje paštete s kruhom.

Poudarek je bil na ribah in mesu, mogoče pa je bilo dobiti tudi zamenjavo za vegetarijance. Sezonsko pridelane vrtnine, sadje, lokalne mesnine in kvalitetne sestavine lokalnih pridelovalcev se na meniju niso znašle po naključju. Kratek pripis pri vsaki jedi je tako pojasnil kratko zgodbo za določeno sestavino - "govedina je bila stoletja glavno meso Ljubljančanov" ali "vedno so bile tudi jadranske ribe na ljubljanski tržnici". 

Izstopajoča jed večera je bila zagotovo okusna bela riba s figovimi listi in limeto s prilogo gomoljne zelene in jadransko kozico z vinsko spremljavo suhega vina Tilia Nostra 2018 iz Vipavske doline. 

Večerja se je zaključila z lahkotno poletno sladico, pečeno breskvijo, vanilijevo kremo, sladoledom iz rožmarina, mandlji in breskovimi koščicami ter kozarcem tradicionalnega sladkega kraškega vina Pikolit Vile Fabiani.

Večerja v vinogradu se bo zopet odvila 30. julija ob 19.00, naslednjič pa 19. avgusta 2020. Rezervacija je obvezna, saj je število mest omejeno.

Rezervacijo lahko opravite prek elektronske pošte na naslov pr@kaval-group.si.

Fotografije: Peter Irman

Najbolj brano