Otvoritev prenovljenega Ciril Metodovega trga in Stritarjeve ulice

Z vrhunskim vokalom pevke Nuške Drašček ter pesmijo “Bela Ljubljana” in s simboličnim prerezom vrvice, ki so jo prerezali župan Zoran Janković, direktorica Zavoda za Turizem Ljubljana Barabara Vajda in idejni vodja otvoritve Ana Lamut, je slovenska prestolnica dobila še več prostora za pešce, prijetno nakupovalno ulico in možnost sprostitve ter druženja v gostinskih lokalih in restavracijah.

Otvoritev prenovljenega Ciril Metodovega trga in Stritarjeve ulice

Povezovalka večera, voditeljica Manja Plešnar se je po Stritarjevi ulici vse do prenovljenega Ciril Metodovega trga pripeljala kar v Kavalirju, vozilu, ki Ljubljančane in turiste brezplačno vozi ter pomaga pri dostavi po mestnem jedru, kjer vožnja z avtomobili ni dovoljena.

Za dobro pogostitev obiskovalcev so poskrbeli gostilna Sokol s hostesami oblečenimi v slovensko narodno nošo, Bar čez cesto, Kolovrateater, bar Collegium in trgovina Kraševka.

Da je tudi Ciril Metodov trg po novem postal cona za pešce so dokazali tudi manekenke in manekeni, ki so se sprehodili po 300 metrov dolgi rdeči modni pisti ter predstavili oblačila, modne dodatke, smernice ličenja in frizur. Za vse to so poskrbeli trgovina Ika, Farandula, Tkanina, S. Oliver, Optika pri Stolnici, Frizerstvo Tomo, Lassana, Limoni in Mitja Hair Studio. Za glasbeno podlago je skrbel Radyoyo.

Tudi vse ostale trgovine na Stritarjevi ulici in Ciril Metodovem trgu, kot so Kroj, Lush, Laura Etno galerija, Organique, Urarstvo Logar, so na slovesen večer poskrbele za posebno ponudbo, saj so svoja vrata za obiskovalce odprli kar do 22. ure.

Najbolj brano