Odkrijte pravo italijansko kavo z Nespresso Ispirazione Italiana

Nespresso predstavlja Ispirazione Italiana, intenzivno linijo kav. S tem predstavljajo tudi dve novi mešanici, ki bosta obogatili trenutno linijo intenzivnih espresso in ristretto kav.

Odkrijte pravo italijansko kavo z Nespresso Ispirazione Italiana - Foto: Promocijsko gradivo

To zbirko sedmih mešanic kave je navdihnila kultura in tradicija pitja kave italijanskih mest: Rim (Roma), Firence (Firenze), Palermo, Neapelj (Napoli), Genova in Benetke (Venezia).

Italija je v samem srcu Nespresso-vega DNK. Nespresso zgodba se je začela pred več kot 30 leti s preprosto, a revoluciarno idejo, ki jo je navdihnil kavni aparat, katerega je izumil italijan Luigi Bezzera leta 1905, s katerim je želel vsakemu ponuditi možnost, da si lahko pripravi popolno skodelico espresso kave, kot pravi barista v Italiji.

Danes se več kot 75% kave v Italiji popije doma, kar je postalo velik del italijanske kulture. S to linijo Nespresso svojim uporabnikom prinaša bogatost italijanske kavne obrti, navdihnjene iz raznolikosti italijanskih mest.

Ispirazione Italiana linija želi ustvariti espresso in ristretto kave, kakršne ljubitelji kave lahko uživajo v Italiji in so rezultat kreativnosti in znanja strokovnjakov praženja kave iz vseh regij Italije.

Ispirazione Italiana želi ljubitelje kave popeljati na Nespresso popotovanje po Italiji, na katerem lahko sami odkrijejo te intenzivne kavne arome. Nespresso izbor kav in njihova imena se razvijajo, da boljše predstavljajo strokovno znanje posameznih regij Italije, od katerih so bile navdihnjene.

Skrbno izdelana, vsaka kava pooseblja bistvo mesta, ki je služilo kot navdih za to kavo. Naj bo to vpliv začimb severne Afrike v Palermu ali globoka, bogata zgodovina Rima – to so te lokalne posebnosti, zaradi katerih je ta linija kav pravi užitek.

NOVO Ispirazione Napoli

Globoko vkoreninjen kavni ritual iz ulic Neaplja je navdihnil način temnega praženja, kateri mojstrsko razvije kavo do te visoke stopnje intenzivnosti. Ta mešanica kave je začinjena z malo Robuste. Rezultat je žametna, kremna skodelica s posebno gostim telesom in prijetnim, grenkim pookusom. Poklon znanju praženja italijanske prestolnice kave.

NOVO Ispirazione Venezia

Benetke imajo dolgo zgodovino uvažanja kave s celega sveta in strokovnega praženja le-te, da bi uravnovesili njihove raznolikosti. Muza skodelice: delikatno aromatična, vsi elementi uravnovešeni v harmoniji, karamelne note in polno telo.

Ispirazione Ristretto Italiano

Kapljica bogatega okusa: bistvo italijanske kulture pitja kave. Ta mešanica je bila navdihnjena iz ambasadorja vseh italijanskih kav, ristretta. Niso želeli posnemati, ampak ustvariti popolno verzijo. Dolgo praženje za telo, kratko praženje za sadne note - ta kava je kombinacija vsega, kar so odkrili v tej italijanski skodelici.

Na voljo tudi v brezkofeinski različici.

Ispirazione Firenze Arpeggio

Ta izvrstna mešanica je pravi odraz kulturne pomembnosti Firenc. Intelektualno središče v srcu Italije, ki združuje vplive celotne države. Način praženja Ispirazione Firenze Arpeggio združuje te raznolike vplive s kombinacijo sadnih not, ki so značilne za sever Italije in kakavnih not z juga Italije. Tako nastane žametna, gosta in kremna skodelica.

Na voljo tudi v brezkofeinski različici.

Ispirazione Palermo Kazaar

Ispirazione Palermo Kazaar odlikuje dolgo, temno praženje v kombinaciji z visoko vsebnostjo Robuste. Na stičišču vplivov iz Afriške in Arabske kulture je Palermo pravo mesto iz sanj. Rezultat je posebno intenzivna, sirupasta, lesnata in začinjena kava, okronana z zelo temno, gosto kavno kremo.

Ispirazione Roma

Vonjave, ki se vijejo iz tradicionalnih Rimskih kavarn, pričajo o bogati zgodovini, polni nasprotij: priljubljeni okusi, kaljeni z eleganco prestolnice. Ta prepletenost se zrcali v nežnem praženju, ki uravnovesi intenzivnost, prefinjenost in bogat okus te kave z rahlo svežino.

Ispirazione Genova Livanto

Mornarji iz tega pomembnega trgovskega mesta so krmarili po vsem svetu v iskanju nešteto arom in okusov. Kave iz Latinske Amerike so bile med zakladi, katere so prinesli iz njihovih popotovanj. Ispirazione Genova Livanto je srednje pražena mešanica, ki združuje zaokrožene okuse Brazilske, Kolumbijske in Gvatemalske kave, okronane z značilno sladko karamelno noto.

O Nestle Nespresso SA

Nestle Nespresso SA je pionir in sinonim za najboljšo kakovost kave. Podjetje sodeluje z več kot 100.000 pridelovalci kave v 13 državah s pomočjo programa AAA Sustainable Quality ™, ki vključuje prakse trajnostnega razvoja plantaž.

Program, ki je bil uveden leta 2003 v sodelovanju z združenjem The Rainforest Alliance, pomaga izboljšati kakovost pridelkov, zagotoviti trajnostno oskrbo s kakovostno kavo in izboljšati življenjske pogoje pridelovalcev in njihovih skupnosti.

Nespresso s sedežem v Lozani, Švica, deluje v 80 državah in ima več kot 13.000 zaposlenih. V letu 2018 je vodil globalno maloprodajno mrežo z več kot 800 butiki. Za več informacij obiščite spletno stran Nespresso Corporate: www.nestle-nespresso.com.

Fotografije: Promocijsko gradivo 

Najbolj brano