V ljubljanskem Hotelu Slon so razglasili najboljše po izboru Gault&Millau Slovenija za 2023. Podelili so 10 priznanj za najboljše restavracije, nagrajene s kar 4 kapami, ter že tradicionalna posebna priznanja v 7 kategorijah.
Letos so podarili kar dva naziva chefa tradicije, saj sta oba tako prevzela s svojo zavzetostjo do ohranjanje bogate kulinarične dediščine regije, tesne povezave z lokalnimi kmetijstvom in surovinami, živili ter tudi tesne povezanosti z lokalno skupnostjo oziroma socialnim okoljem, pravijo. Letošnji izbor je postregel tudi z nekaj svežimi, mladimi imeni, ki so na podelitvi požela bučen aplavz, sicer pa so priznanja za najboljše restavracije podelili številnim slovenskim restavracijam.
Med njimi sta Restavracija Strelec s chefom Igorjem Jagodicem in PEN KLUB Restavracija, ki jo vodi chef Mojmir Šiftar. Restavracija Strelec je ocenjena s 17/20, kar pomeni štiri klobuke, medtem ko je PEN KLUB Restavracija prepričala s 15/20 in bila nagrajena s 3 klobuki.
"Ponosni smo na vse naše že etablirane gostince, natakarje, sommelierje, ki iz leta v leto ohranjajo svojo kakovost in vrhunskost svojih restavraciji, a prav tako nas navdušujejo nova imena, ki si pot v slovensko in mednarodno gastronomijo šele utirajo. V Gault&Millau Slovenija smo prepričani, da je pomemben del našega poslanstva tudi v tem, da te prihajajoče zvezde prepoznamo, jih izpostavimo in spodbudimo njihovo uveljavljenost, saj imajo tako domači kot mednarodni javnosti za ponuditi ogromno dobrega in lepega," je ob tej priložnosti dejala Mira šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija.
Fotografije: Promocijsko gradivo
Novo na Metroplay: “Peti v maternem jeziku mi je v izziv” | MAJA KEUC, ELLE GLASBA 2024