Nagrade TREND 2010

Že 10. leto zapored so podelili nagrade za modno ter vizualno ustvarjalnost, ki so zbrane pod imenom Trend. dogodek je tudi letos organizirala Jožica Brodarič, vse zbrane pa je nagovorila tudi ministrica za kulturo Majda Širca.

Nagrade TREND 2010 - Foto: Fotografija Jan Beguš, Fotografija Velikonja & Kravanja, Fotografija osebni arhiv, Fotografija Peter Giodani

Letošnja prireditev je bila še polj posebna kot pretekle, saj je bila že deseta po vrsti. Letos je nagrado prejela tudi Naravoslovnotehniška fakulteta, smer Oblikovanje tekstilij in oblačil.

»Nagrade sem zelo vesel saj je to potrditev, da imamo odlične profesorje iz oblikovanja tekstilij in oblačil, ki nas študente vodijo skozi projekte in nas pri našem delu zelo podpirajo. Rezultati kažejo, da smo iz leta v leto boljši in primerljivi z tujimi znanimi šolami kot sta Royal College of Art, Saint Martins, Antwerp Royal Academy in druge … Tako smo leto dobitniki nagrad tudi mi iz NTF- ja, « je povedal Peter Movrin, zmagovalec Elle natečaja 2008 in dobitnik mnogih nagrad doma in v tujini.

Med perspektivne študente sodijo tudi Petja Zorec, Ana Jelinič, Petra Gajzar, Dajana Ljubičič in mnogi drugi. Študentje in njihovi profesorji Almira Sadar, Nataša Peršuh, Elena Fajt, Marija Jenko, Vera Sešlar in Karin Košak so tisti, ki z dolgoletnim delom in organiziranjem zaključnih revij, potrjujejo, da je šla nagrada v prave roke.

Poleg Naravoslovnotehnične fakultete so bili dobitniki nagrad tudi:

- Akademski slikar in profesor Bogoslav Kalaš izumitelj slikarske tehnike aerograafija,

- Tomaž Lavrič z retrospektivo Stripi

- Miha Turšič, Dunja Zupančič in Dragan Živadinov za projekt Tri zgodovinske podpore: transformans, performans, informans

- Miha Kajzelj za bivak na Velikih podih pod Grintavcem v Kamniško- Savinjskih Alpah na nadmorski višini 2100 metrov.

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri