Modni poklon znamke Slavsocks skupini Bijelo Dugme ob vrnitvi v Stožice

Na jutrišnjem koncertu v Stožicah, bodo prvič na voljo kosi iz ekskluzivne kolekcije nogavic Slavsocks x Bijelo Dugme!

Modni poklon znamke Slavsocks skupini Bijelo Dugme ob vrnitvi v Stožice - Foto: Marko Ocepek

Le nekaj dni po božiču in še pred pobegom na silvestrovanja v balkanskih prestolnicah, bo naša največja koncertna dvorana gostila silvestrovanje za najbolj neučakane s skupino Bijelo Dugme, 24-članskim glasbeno-pevskim spremstvom in zagrebškimi žurerskimi kralji Soulfingers. - Tam pa boste lahko kupili tudi ultimativna božična darila za prve YU rockerje!

Čeprav je Tina Mentol, alfa in omega projekta Slavsock, ki slavi slovanski temperament in popkulturne posebnosti ljudstev, ki so: "Preplavala tisto rusko reko," kot poje veliki pesnik, ravno pred kratkim predstavila novo kolekcijo nogavic, perl in lancev, se ni mogla upreti priložnosti, da združi moči z eno največjih jugoslovanskih pop-rock ikon. Po nogavicah 'burek', 'ajvar', 'vadi pare', 'samo jako', 'ide gas' in podobnih prodajni uspešnicah, boste lahko na prihajajočem velikem koncertu Goran Bregovića in ekipe končno omislili tudi originalne nogavice 'Slavsocks x Bijelo dugme'

"Veseli me, da je naša vizija, moda in poklon 80-im blizu tudi ikonam zlate dobe rock ’n’ rolla ter pionirjem jugoslovanske mode. Dugmemanija ni nikoli izgubila svojega čara, prenaša se iz generacije v generacijo, njihova zapuščina pa je ostaja glasba vaše in naše mladosti ter prihodnosti. Ob prihajajočem koncertu v Ljubljani - kjer je mimogrede Bijelo dugme posnelo svoj prvi LP - si boste lahko omislili najboljša božično-novoletna darila za jugonostalgike. Na voljo sta 2 motiva, 'Bijelo dugme' in 'Hitovi', na katerih so izpisani verzi iz pesmi, ki jih poznamo vsi oboževalci skupine: 'Hajmo curice, hajmo dječaci…' 'Hop cup, evo zore - evo zore'. Da ne bodo spomini ujeti le na majicah in kartah, da se lahko sprehajamo z njimi vsak dan ter nam olajšajo vsak korak," pravi Tina.

Nove modne kose pa spremlja tudi vizualna kampanja, v kateri je ekipa pod kreativnim vodstvom Mentolove in v izvedbi direktorja fotografije Marka Ocepka poustvarila naslovnice legendarnih albumov, singlov in fotografij Bijelo Dugme. "Razširili smo obzorje in pokazali, kaj se je skrivalo za sliko, vdahnili pridih modernega s poklonom poznim 70im in 80im letom. Zaobjeli smo ustvarjanje benda, člane zasedbe so zamenjale ženske in se vživele v duh tedanjega časa. Oblačila so istovetna in smo jih poiskali v vintage trgovinah Humana - Stritarjeva in Pulz Second hand. Ker so člani benda Bijelo dugme pisali pesmi za ženske in osvajali srca deklet, žena ter jih s svojo karizmo obnorijo še danes! Naj živi Dugmemanija!"

BIJELO DUGME, ena največjih jugoslovanskih glasbenih ikon z opusom, ki polni radijski eter in koncertne odre že skoraj 50 let, je zadnjič v Ljubljani nastopil pred 6 leti, v razprodanih Stožicah. Zdaj se Goran Bregović, Alen Islamović in Mladen Vojičić - Tifa končno vračajo v našo največjo koncertno dvorano v spremstvu kar dveh orkestrov in pevskega zbora.

Gre torej za prav poseben dogodek, ki bo zaključil vaše leto v stilu in ga ne gre zamuditi! Vstopnice so na voljo tukaj.

Pripravila Ajda Gregorc, fotografije Marko Ocepek

Preberite še: Večerje po božičnih praznikih bi morale izgledati tako: Obrok, ki čisti črevesje, pospešuje metabolizem ter vas dodobra nasiti

Priporočamo tudi: 5 napak, ki se jim morate izogniti pri nošenju črnih kavbojk

Najbolj brano