Kristen Stewart z novo podobo in britanskim naglasom v vlogi princese Diane popolnoma neprepoznavna! Oglejte si napovednik novega filma

Pred izidom filma Spencer razkrivamo vse, kar je bilo razkrito o biografiji princese Diane.

Kristen Stewart z novo podobo in britanskim naglasom v vlogi princese Diane popolnoma neprepoznavna! Oglejte si napovednik novega filma - Foto: Profimedia

Kdo bo nastopil v filmu Spencer?

Po brezhibnem nastopu Emme Corrin v četrti sezoni The Crown bo Kristen Stewart stopila v vlogo Diane. 27. januarja je studio izdal prvo podobo Kristen Stewart v liku, ki je grozljivo podoben pokojni princesi, nato pa je 25. marca sledil drugi portret, ko se je produkcija preselila v Veliko Britanijo. Za ostale člane kraljeve družine, Jack Farthing bo nastopil kot princ Charles, medtem ko so Timothy Spall, Sally Hawkins in Sean Harris v vlogah, ki še niso napovedane. Thomas Douglas bo nastopil tudi kot Earl John Spencer, Dianin oče, in novinka Olga Hellsing bo na velikem platnu debitirala kot vojvodinja York.

Kakšna je zgodba filma Spencer?

Film bo potekal na ene same božične praznike v Sandringhamu v 90. letih, ko se je Diana odločila prekiniti zakon s princem Charlesom - ustvarjalec Peaky Blinders Steven Knight je napisal scenarij. "Tam so veliko let zapored preživljali božič in tam smo film postavili v zgodnjih 90. letih, okoli leta 1992, nismo specifični. Božični večer, božič in boksarski dan ... Moramo razumeti, kaj si želi in kaj bo počela."

Larraín dodaja, da morebitna ločitev Charlesa in Diane ter princesina tragična smrt ne bosta del zgodbe. "Umrla je leta po tem, ko je naša zgodba postavljena, zato se s tem ne ukvarjamo," pravi. "To so le trije dnevi njenega življenja in v tem zelo majhnem času lahko vidimo širši pogled na to, kdo je bila. Vsi poznamo njeno usodo ... in ni se nam je treba dotakniti."

Še en ključni poudarek drame? Dianina vez s sinovoma, princema Williamom in Harryjem. "Ključno je, kako med procesom filma odkrije, da mora v resnici biti to, kar želi biti," pravi Larraín. "In s tem ne pomeni, da mora biti zraven koga, biti del česar koli, ampak da je to, kar je, in s svojima otrokoma. Diana je bila marsikaj, toda najbolj pomembno ji je bilo bila odlična mama."

Kdaj je datum izida filma Spencer?

Spencer je svetovno premiero doživel na beneškem filmskem festivalu 3. septembra, v kinematografih pa bo predvidoma 5. novembra.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kate Middleton med nakupovanjem z otrokoma nosila čudovito cvetlično obleko. Želeli jo boste posnemati!

Priporočamo tudi: Jennifer Garner nosila najbolj trendne kavbojke tega leta. Popoln stajling za prosti čas za ženske nad 40 let

Najbolj brano