Kam za novo leto? Tukaj so 4 odlične ideje

Kje boste pa vi za novo leto?

Kam za novo leto? Tukaj so 4 odlične ideje - Foto: SnowGlobe Music Festival, HYTE Berlin, Vic Falls Carnival in Epizode

Si želite prehod v 2020 obeležiti na prav poseben, nepozaben način? Za vas smo poiskali štiri festivalska doživetja na različnih koncih sveta, ki bodo pričarala čaroben vstop v novo leto. Srečno 2020! h sveta, ki bodo pričarala čaroben vstop v novo leto. Srečno 2020!

Snowglobe

Od 29. do 31. decembra 2019, South Lake Tahoe, Kalifornija

Ljubitelji snežnih radosti bodo navdušeni nad festivalom SnowGlobe, ki ga ob jezeru Tahoe v Kaliforniji pripravlja MTV. Gre namreč za največji festival na odprtem v ZDA. Idilična lokacija v gorah Sierra Nevada s številnimi smučišči, luksuznimi hoteli, kazinoji in nepozabnimi zabavami je kot nalašč za prehod v novo leto. Poleg čudovite zasnežene lokacije se festival ponaša z raznolikim naborom glasbenikov, unikatnimi odri z umetniškimi instalacijami, ložo MTV, kjer v času dogodka organizirajo številne nagradne igre, ter smučarskimi atrakcijami, ko profesionalni smučarji in deskarji razkazujejo svoje spretnosti na snegu. Med nastopajočimi je vsekakor tudi seznam zvenečih imen, ki jih je vredno slišati: Skrillex, Fisher, Gigantic NGHTMRE, Griz, E-40, Louis the Child, Tchami x Malaa, Vince Staples in A-Trak. SnowGlobe je tako popolno pribežališče za zimski oddih kot tudi za ljubitelje glasbe in avanturiste, saj združuje trenutno najbolj popularno glasbo z najboljšimi snežnimi razmerami na svetu.

snowglobemusicfestival.com

Hyte Nye Berlin

31. december 2019, Berlin, Nemčija

Ko govorimo o prestolnicah zabave, nikakor ne moremo mimo kralja alternativne scene, Berlina. Ta je znan po temačnih industrijskih kompleksih, ki redno gostijo največje zvezde elektronske scene in na silvestrovo ne bo nič drugače, kvečjemu bo seznam nastopajočih še bolj senzacionalen. Eno od najbolj zloglasnih zabav v mestu boste lahko doživeli v zgradbi Funkhaus Berlin, kjer je nekoč domoval oddajnik, danes pa se tam večinoma prirejajo koncerti. Posebnost novoletnega dogodka Hyte je tudi 24-urno dogajanje, ki bo za marsikoga preizkus zmogljivosti, za ljubitelje elektronske glasbe pa pot do ekstaze. Nastopili bodo namreč trenutno eni od najpopularnejših didžejev, med katerimi so Marco Carola, Pan Pot, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, ANNA, Helena Hauff, Joseph Capriati, Loco Dice in Maceo Plex. Poleg seznama talentov svetovnega kova so zaščitni znak dogodkov Hyte svetlobne animacije, popoln zvok in vrhunska produkcija, ki didžejem omogočajo vrhunski nastop.

hyte.net

Vic Falls Carnival

Od 29. do 31.decembra 2019, Victoria Falls, Zimbabve

Za tiste, ki si želijo prehod v 2020 zapomniti za vedno, priporočamo edinstven afriški safari, ki ne vključuje le dih jemajočih razgledov na divjino in najlepše slapove na svetu, temveč tudi prav poseben festival. V tridnevnem programu festivala Vic Falls Carnival se bo zvrstila vrsta aktivnosti, kot so rafting, bungee jumping, žur na vlaku starodobniku, zip line, križarjenja, helikopterski preleti in ne nazadnje številni koncerti. Doživite Zimbabve na nekoliko drugačen način ter poleg raziskovanja pokrajine in njenih prebivalcev temu dodajte še glasbeno podlago. Pričakujete lahko house, african, indie in elektro pop v živo, na odrih pa se bodo zvrstili glasbeniki Zafari, Prince Kaybee, Flying Bantu, Samthing Soweto, Sereetsi And The Natives ter drugi. S festivalom diha celotno mestece Vic Falls, zato bo glasba odmevala prav povsod, tudi na ulicah. Ne zamudite niti že omenjene zabave na vlaku, ki je vsako leto razprodana in kjer zvoke lokomotive preglasi plesna glasba.

vicfallscarnival.com

Epizode 4

Od 27. decembra 2019 do 7. januarja 2020, Phu Quoc, Vietnam

Ste si vedno želeli v novo leto vstopiti z mivko med prsti in palmami nad glavo? Otok Phu Quoc je že sam po sebi sanjska destinacija, ki ne glede na čas obiska ponuja obilo zabave in užitka, v času med 27. decembrom in 7. januarjem pa bo rajsko izkušnjo izpopolnil festival Epizode, ki se tam odvija že četrtič. Hipnotična glasba, edinstven koncept in ekstatična atmosfera bodo poskrbeli, da bo 11 dni in noči minilo v nepozabnem duhu. Na ekskluzivni lokaciji Sunset Sanato Beach, kjer boste lahko v harmoničnih ritmih elektronske glasbe preplesali 11 sončnih vzhodov in zahodov, bodo nastopili največji globalni didžeji kot tudi lokalne zvez - de, med katerimi ste gotovo že (ali pa še boste) slišali za ikono minimal tehna Ricarda Villalobosa, tech-house didžeja Loca Dicea, dobrega znanca berlinske scene Nicolasa Lutza, vzhajajočo zvezdo Lilly Palmer, house didžejko in producentko Anjo Schne - ider, starega mačka tech-house scene Craiga Richardsa, z nastopom v živo se bo predstavil GUTI, zapomnite pa si tudi ime Lehar. Pripravite kopalke in potni list ter v novo leto vstopite na najbolj nepozaben način – v rajskem festivalskem vzdušju.

epizode.com

Napisala Katja Kozlevčar, fotografije SnowGlobe Music Festival, HYTE Berlin, Vic Falls Carnival in Epizode

Najbolj brano