Foto: Zadnja poletna Nostalgična sobota

Prejšnji konec tedna se je še zadnjič to sezono odvila Nostalgična sobota, modni sejem oblek in dodatkov iz druge roke, ki ga skupaj pripravljata Vintage Vikend in Zavod ProstoRož.

Sprehajalci so tudi tokrat ob ponudbi na stojnicah obujali spomine, marsikateri kos, ki je iskal novega lastnika, pa je postal del čisto nove, sveže garderobe.

Mladi in mladi po srcu so ob srkanju Cockte ali sveže iztisnjene limonade z meto, ki so jo kar pod krošnjami pripravljala dekleta iz Hengarnice Brooklyn, prečesavali stojnice sedmih ponudnikov in iskali točno tisti poseben kos, ki bo prav in všeč samo njim.

Iskanje majhnih zakladov

Nakupovanje »iz druge roke«, pravita organizatorki Nina Štajner in Tjaša Gračner, prinaša čisto posebno doživetje, saj je kot iskanje majhnih zakladov v množici stvari. Včasih ne obrodi sadov, ko pa najdeš kos, ki ti je všeč, veš, da nihče drug ne bo imel enakega.

Za piko na i so poskrbele Vixen Bomb Gang, Irina in Verena, ki so obiskovalke naličile in sfrizirale v slogu filmskih div iz preteklosti. Nostalgične sobote se za letos poslavljajo. V štirih mesecih je park gostil vse ponudnike tovrstne mode iz prestolnice in okolice in v svoje zavetje privabil ljudi vseh starosti, ki jih je združila ljubezen do bližnje preteklosti, ter zavest o pomenu ponovne uporabe oblek in predmetov.

V park Tabor ste vabljeni tudi v soboto, 14. septembra, ko se bo tam odvijal umetniški sejem. Več informacij o dogajanju pa najdete na Facebooku.

Foto: Nina Štajner

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri