Foto: Prgišče nostalgije za vsakogar

Minulo soboto so se tisti, ki hrepenijo po čarobnosti preteklih desetletij, lahko odpravili v ljubljanski park Tabor na Nostalgično soboto.

Mesečni dogodek, ki ga družno pripravljata KD prostoRož in Vintage Vikend, je postregel z obilico z nostalgijo navdihnjenega dogajanja.

V prijetnem zavetju parka, ki je mimoidoče ščitil pred pripeko poletnega sonca, je zrasla prava majhna tržnica oblačil, modnih dodatkov in nakita, ki jih je poljubil čas, ali spretno predelala roka veščih umetnikov.

Ljubiteljem nostalgije so se predstavili Gvant, Zadruga Dobrote, Divas Vintage, Vintage Vikend, Ada Hamza Vintage Goods, 2nd Chance, Ab Fab, KičJeRaj, Klara – trgovina s pozamterijo in lepimi stvarmi iz druge roke in Ema Bavcon.

S spremljevalnim programom so želeli organizatorji pričarati prijetno vzdušje in pripraviti tudi nekaj za obiskovalce, ki poleg nakupovanja, želijo doživeti še nekaj več.

Tako je iz Maribora pripotovala umetnica ličenja Dušica Popović, znana tudi pod imenom Čarideja. Pogumne dame je posedla v lepotni studio na prostem in jih polepšala v slogu preteklih desetletij.

Za kulturni del dogajanja je poskrbel Radio Študent. V improviziranem studiu so prebirali pisma znamenitih piscev in spregovorili o pisanju pisem nekoč in danes.

Tisti, ki so se raje umaknili v svet svoji misli, so ob srkanju Cockte in poslušanju zimzelenih melodij z dobro knjigo v roki posedali v Knjižnici pod krošnjami.

Jesen že trka na vrata in z njo tudi zadnja Nostalgična sobota. Ne zamudite sprehoda po taborski promenadi 8. septembra med 11.00 in 19.00.

Pripravila: Tjaša Gračner
Foto: Gregor Rozman in Nina Štajner

Najbolj brano