Definirani kodri v vlažnem ozračju

Ob vlažnih poletnih dneh se tiste s skodranimi lasmi spopadamo s posebnimi težavami. Kako ohraniti tako pričesko, kot smo jo imele, ko smo odšle od doma?

Definirani kodri v vlažnem ozračju - Foto: IMAXtree

Ker se skodrani lasje na vsake nekaj centimetrov upogibajo, imajo veliko luknjic v katere prodira vlažen zrak, ki lase dobesedno napihne. Kodrasti lasje pa so ponavadi že tako ali tako bolj suhi. Tako da tudi če vpijejo vlago, so še vedno lahko videti slamnati.

V takih primerih zelo pomaga, če vsak dan na lase nanesete lahkoten izdelek za vlaženje, ki zapre prej omenjene luknjice in s tem naredi vsak las odporen na vodo, zaradi česar je bolj gladek. Tako lasje tudi niso toliko slamnati.

Tudi redna nega kodrastih las je zelo pomembna. Priporočljivo je, da uporabljate zelo vlažilen šampon in balzam. Po umivanju pa si še vlažne kodre oblikujte z kremami za kodre, lase pa pustite, da se posušijo na zraku. Naravno sušenje brez fena, je zelo pomembno, saj lahko vroč zrak deluje zelo stresno na kodraste lase, ki so potem videti še bolj slamnati.

Najbolj brano