Božanska razvada – 20 Chocolate!

Zgodba o čudoviti kreaciji, ki ji pravimo čokolada, se je začela pred nekaj tisoč leti v tropskih gozdovih Centralne in Južne Amerike. Zgodba edine čokolade v Sloveniji, ki je od zrna do tablice izdelana na tradicionalen način, pa se je začela z Martino in Sebastjanom Kalinšek.

Promocijsko sporočilo, 5. 10. 2016
Božanska razvada – 20 Chocolate! - Foto: Mankica Kranjec

Kako združiti željo po potovanju z družino in zdravem načinu prehranjevanja s samostojno poklicno potjo? Martina in Sebastjan Kalinšek sta odgovor našla v čokoladi. Natančneje, tradicionalni pridelavi iz skrbno izbranih zrn kakava, ki sta jo spoznala med potovanji in izobraževanji vse od Evrope do Nikaragve.


Čokolado 20 Chocolate sestavljata le dve sestavini: redke sorte kakavovih zrn in minimalne količine kokosovega sladkorja. Vse so izdelane v Sloveniji, in sicer vse od začetne faze mletja praženja in obdelave zrn pa do končne izdelave. Čokolada se v ustih topi počasneje, ker vsebuje v povprečju 30 % manj maščob, pravi gurmani pa lahko izbirate med štirimi aromatičnimi okusi: Nicaragua, Cuba, Ecuador in Santo Domingo.

Zgodbo Martine in Sebastjana spoznajte tudi v oddaji Štartaj, Slovenija!. Oddajo bodo začeli predvajati na POP TV sredi oktobra, izdelki vseh 12 sodelujočih pa so že v prodaji na posebnih policah v megamarketih Interspar.

Preberite več na Cosmopolitan.si

Najbolj brano