Dnevno sveže pozitivne novice s celega sveta, ki vam bodo polepšale današnji dan

V vsaki situaciji lahko najdemo nekaj pozitivnega. 

Dnevno sveže pozitivne novice s celega sveta, ki vam bodo polepšale današnji dan - Foto: Profimedia
V poplavi strahu in panike lahko hitro pozabimo na vzpodbujajoče novice,
ki nam krajšajo čas in omogočajo večjo povezanost z ljudmi po svetu.
Tukaj boste vsak dan našli pozitivne novice v času koronavirusa po svetu
in v Sloveniji.

Dior Talks

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maria Grazia Chiuri (@mariagraziachiuri) on

Modna hiša Dior je 8. marca letos predstavila serijo podcastov z naslovom "Dior Talks". Voditeljica in povezovalka je kreativna direktorica Diorjevih ženskih kolekcij, Maria Grazia Chiuri, ki se v tematskih epizodah pogovarja s sodelavkami in prijateljicami iz modnega sveta. Njen cilj je poglobitev v aktualne in tabu teme modne industrije, ki jih želi na zanimiv način predstaviti javnosti - prve epizode raziskujejo temo "feminizem".

Predčasno izdani albumi

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by troye sivan (@troyesivan) on

Odziv zvezdnikov na trenutno situacijo je vedno večji. Nekateri pomagajo z donacijami denarja in obrokov za lokalne skupnosti, drugi nudijo pogovor in psihično pomoč, tretji pa situacijo blažijo z glasbo.

Za krajšanje časa v karanteni so v zadnjem tednu poskrbeli The Weekend,  Zebra Katz, J Balvin in Childish Gambino. Z dobrim namenom bo svojo novo glasbo v prihajajočih dneh izdal tudi Troye Sivan. Poleg nove glasbe, je Troye pozval tudi neodvisne umetnike in oblikovalce k sodelovanju pri videospotih in promocijskem materialu. Denar, ki bi ga sicer porabil za profesionalno snemanje, si želi razdeliti med neuveljavljene umetnike.

LVMH podarja 40 milijonov mask

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LVMH (@lvmh) on

Podjetje LVMH, ki ima med drugim v lasti znamke Louis Vuitton, Fendi in Dior, je naredilo nov korak v boju proti koronavirusu. Pred kratkim so njihove kozmetične tovarne pričele z izdelovanjem antibakterijskih sredstev, sedaj pa so naznanili nov korak v boju proti koronavirusu. V prihajajočih tednih bodo namreč Franciji donirali približno 40 milijonov zaščitnih mask, poleg tega pa še vedno po vsej državi razvažajo brezplačna razkužila za roke. 

Koncerti slovenskih glasbenikov s kavča

Po vzoru svetovnih trendov bodo tudi slovenski glasbeniki v izolaciji poskrbeli za zabavo. Iz njihovih domov v naše domove bomo njihovo glasbeno ustvarjanje lahko spremljali ob pondeljkih, sredah in petkih ob 20:15, med nastopajočimi pa bodo poleg drugih številnih znanih slovencev tudi Maja Keuc, Omar Naber, Tomi Meglič in Nipke.

Obisk virtualnih razstav

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Google Arts & Culture (@googleartsculture) on

Umetniška platforma Google Arts & Culture nam odpira vrata v največje svetovne zakladnice umetnosti z naborom več kot 500 manjših in večjih muzejev po svetu, ki jih lahko na enostaven način raziskujemo s telefonom ali računalnikom. V obdobju, ko nam hitro zmanjka idej za koristno preživljanje časa, je ta platforma nedvomno ena izmed poučnih rešitev.

Oglejte si opero

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Metropolitan Opera (@metopera) on

Javna mesta, vključno z najodmevnejšimi svetovnimi hišami opere in muzikala, v naslednjih dneh zapirajo svoja vrata. Ampak The Metropolitan Opera iz New Yorka tudi v času karantene ne spi - vsak večer bodo namreč poskbeli za oddih od filmov in serij z brezplačnim predvajanjem svojih največjih opernih uspešnic. V prihodnjih dneh pričakujemo ikonične opere Evgenij Onjegin, Siegfried ter Tristan in Izolda. 

Študentje izdelujejo maske iz odpadnih oblačil

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Officiel Hommes Thailand (@hommesthailand) on

Študentje modnega dizajna v Pragi so našli nov aktualen način za uporabo starih, nenošenih oblačil. V nadaljnjem sodelovanju z oblikovalko Phoebe English so do sedaj ustvarili na stotine ročno izdelanih zaščitnih mask, ki jih donirajo bolnicam, domom za ostarele in prostovoljcem na češkem, ki se kot večina držav sooča s pomanjkanjem zaščitne opreme proti virusu. Izvirno!

Predčasne razprodaje

Odraz trenutne situacije na svetu so tudi težave v obratovanju modnih velikanov, kar pa za nas potrošnike predstavlja idealno priložnost za udobno spletno nakupovanje od doma. Strani, kot so Asos, Boohoo, Sweaty Betty in Levi's ponujajo velika znižanja že mesece pred običajnimi sezonskimi razprodajam in s tem spodbujajo eksperimentiranje ter vnos nečesa svežega v garderobo po karanteni.

Druženje z zvezdniki na Instagramu

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Po odpovedanih turnejah in koncertih, za krajšanje časa svojim oboževalcem poskrbijo tudi naši naljubši glasbeni zvezdniki. V preteklih dneh so nas z glasbenimi Instagram livestreami razveselili Niall Horan, Ariana Grande, John Legend, Chris Martin in Pink, lahko pa trdimo, da se bo v prihodnjih tednih trendu začelo pridruževati vedno več znanih osebnosti. Miley Cyrus se je celo odločila za dnevne, enourne prenose v živo, v katerih se o življenjskih temah pogovarja s svojimi prijatelji iz sveta estrade.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na frizerja! Tukaj je vse, kar morate vedeti o domačem striženju las

Priporočamo tudi: Rutko si okoli vratu zavežite tako kot Katie Holmes

Najbolj brano