Bi kupile avto iz domačega naslanjača? Poglejte, ta možnost je zdaj tu!

Res je, pozitivni stranski učinek koronačasa je tudi možnost, ki počasi prihaja k nam, pravzaprav jo nekateri trgovci že začenjajo ponujati: možnost nakupa novega avtomobila prek spleta.

Promocijsko sporočilo, 24. 4. 2020
Bi kupile avto iz domačega naslanjača? Poglejte, ta možnost je zdaj tu! - Foto: PROMO

Čeprav so avtomobilski saloni zdaj že odprti, lahko že samo iz čistega udobja avto kupimo na daljavo. 

Prvo, ki se je odločilo za tovrstno prodajo novih vozil, je trzinsko podjetje Avto Aktiv, kjer sicer zastopajo znamke Jaguar, Land Rover, Suzuki, BMW, Mini in Toyota.

Spletna trgovina za nakup novih in rabljenih vozil vam omogoča vpogled v celotno ponudbo novih in rabljenih vozil v vseh poslovalnicah po Sloveniji. Pri tem vam je na voljo celoten vpogled v opremo vozila (in stanje, če gre za rabljen avtomobil) ter seveda tudi cena vozila. Na podlagi tega lahko pošljete povpraševanje oziroma dobite ponudbo za nakup vozila, ki hkrati že vsebuje možnosti financiranja, pri čemer tudi ta ponudba še ni zavezujoča. Šele pri tem koraku se posameznik dokončno odloči, ali se bo odločil za nakup vozila ter posledično za način plačila, s čimer sta tako obisk v salonu kot predaja ključev le še formalnost.

Ravno pravi čas

Čeprav gre za popolno novost na našem trgu, pa so jo pri Avto Aktivu očitno pripravili ravno pravi čas, saj so stranke novost sprejele hitro. »Celotna ekipa v podjetju Avto Aktiv je presenečena nad izjemno pozitivnim odzivom strank v povezavi z novostjo. Odkar smo jo pred kratkim uvrstili na spletno stran, njen obisk skokovito raste in dosega številke, o katerih si nismo niti upali razmišljati,« pojasnjuje Senijad Čtić iz podjetja Avto Aktiv.

Storitev bo že kmalu dobila tudi nadgradnjo. V trenutni podobi namreč omogoča le naročilo in nakup vozil iz zaloge, kmalu pa naj bi na njej uvedli tudi konfigurator. Tako boste lahko izbirali med vozili iz zaloge, hkrati pa prek spleta sestavili in oddali poizvedbo ter morebitno poznejše naročilo tudi za nova vozila neposredno iz tovarne in izdelana po vaših željah.

Klasični avtomobilski saloni tako počasi tudi pri nas dobivajo digitalno različico, ki bo omogočala nakup novega avtomobila kar iz domačega naslanjača, in le še vprašanje je, kdaj (in ne če) bodo sledili tudi preostali avtomobilski trgovci.

Najbolj brano