Noemi Zonta: aktivno življenje z novo serijo naprav Samsung

Noemi je mlado dekle s prav posebnim življenjskim stilom. Pred časom se je odzvala povabilu Lonely Planeta in tako širnemu svetu predstavila našo Slovenijo. Poletje je bilo zanjo, kot pravi, odlično, polno vetra in novih projektov. Prvotni načrt se je nekoliko spremenil, a preživela je čudovito poletje. "Zaradi dela sva s Timom malce spremenila načrte in se namesto na daljši road trip odpravila na več manjših. Prevozila sva kar nekaj kilometrov, preživela veliko časa na poti in na polno izkoristila poletje," je pojasnila Noemi.

Promocijsko sporočilo, 30. 9. 2022
Noemi Zonta: aktivno življenje z novo serijo naprav Samsung - Foto: promocijska fotografija

Ležerno preživljanje dopusta Noemi ne gre ravno najbolje od rok. "Tudi, če se trudim. Po naravi sem čisti hiperaktivec in taka so tudi moja poletja - aktivna. Ogromno časa sem preživela na wing-surfu (letos je bilo res vetrovno, kaj takega ne pomnim). Letos pa sem se navdušila še nad potapljanjem na dah, tako da sem praktično vsak dan preživela ob ali v morju," nam je zaupala. 

Novosti tudi v tehnološkem svetu

"Preklopnega telefona Samsung Galaxy Z Flip4 sem se res razveselila. Njegov prihod je bil pika na i čudovitemu poletju. Vedno se razveselim prihoda novih naprav in vseh novosti, ki jih te prinašajo," še pove. 

Galaxy Z Flip4 je kompakten in poln presenečenj. Personalizacija naprav je postala najpomembnejša lastnost v svetu IT naprav. Podjetje Samsung je s predstavitvijo pametnega telefona Galaxy Z Flip4 naredilo ogromen korak naprej prav na tem področju. Gre za napravo, ki izstopa po strojni opremi in inovativnem mehanizmu za zlaganje, prinaša pa zelo praktičen in kompakten dizajn. Opremljen je s 17-centimeterskim glavnim zaslonom Dynamic AMOLED 2X, medtem ko zunanji pomožni zaslon meri  4,82 centimetra.

Prav ta zaslon na pametnem telefonu Galaxy Z Flip4 omogoča nove možnosti interaktivnosti – od klicev, sporočil, snemanja, upravljanja osnovnih nastavitev naprave do popolne personalizacije tem, ozadij in pripomočkov. Ohišje naprave je opremljeno s sprednjo in zadnjo dvojno kamero, ki jo odlikuje revolucionarna funkcija FlexCam za snemanje videa, selfijev ali drugih vsebin pod kotom med 75° in 115°. Prav tako ima Galaxy Z Flip4 ojačano baterijo 3.700 mAh s podporo za super hitro polnjenje, tako da lahko napravo napolnite do 50 odstotkov v samo 30 minutah, kar zagotavlja brezskrbno uporabo.

In kaj Noemi meni o novih napravah? 

Kakšen vtis je nate naredil Galaxy Z Flip4? 

"Najprej me je šokiralo (v zelo pozitivnem smislu), v kakšno smer se pametni telefoni razvijajo. Sam koncept telefona se mi zdi genialen; velik ekran, ki ga lahko zložiš in pospraviš prav v vsak žep. Sama namreč ne uporabljam torbic. Taka oblika je zame res velik plus. Ko se z rolko vozim po mestu in nimam nič drugega s seboj, ga lahko pospravim v hlačni žep in me zaradi velikosti nič ne ovira pri premikanju. Druga stvar, ki me je pozitivno presenetila, je debelina. Z Flip4 je res tanek in se zelo lepo poda v roko. Poleg tega pa še izgleda res lepo in elegantno, pa barve ohišja so res hude!"

Nosiš uro ali ti je dovolj pogled na pametni telefon?

"Glede na moj aktivni način življenja nosim tudi uro. Nisem "obsedena" s številkami pri športnih aktivnostih, saj to počnem za svoje dobro počutje. Rada pa uporabljam tiste temeljne funkcije, ki olajšajo marsikatero aktivnost (čas pri intervalnih treningih, razdalje, utrip, koraki ... ). Zelo prav pridejo tudi obvestila in upravljanje telefona prek ure, saj imam največkrat med aktivnostjo telefon pospravljen v torbi ali žepu."

Kako se obnese »naveza« naveza Galaxy Watch5 in Galaxy Z Flip4?

"Kot pričakovano, odlično. Presenečena sem bila, kako hitro in preprosto je povezati obe napravi. Zelo prav mi pride, da telefon pri aktivnostih upravljam kar prek ure. Ne smem pa pozabiti omeniti barve; obe napravi imam v istem odtenku - sem res "matchy - matchy" :)

Ali ima pametna ura tudi programe za »tvoje« športe (rolkanje, surfanje, wing-surfanje …)?

"Ima! Programov je ogromno. Zaenkrat še nisem imela priložnosti, da jo poskusim prav v vseh vendar že komaj čakam, da jo s seboj vzamem na morje na wing-surf. V takih situacijah mi prav pride, saj imam pod nadzorom čas, razdaljo in hitrost. Prav tako pa ima program za potapljanje na dah, kar mi bo res prav prišlo pri novem hobiju."

Komu vsem bi priporočila pametno uro?

"Priporočala bi jo tistim, ki so aktivni in tistim, ki veliko uporabljajo svoj pametni telefon (recimo za službo), saj sta povezljivost naprav in upravljanje res uporabna v marsikateri situaciji. Priporočala pa bi jo tudi tistim, ki bi radi spremenili svoj življenjski slog. Menim, da je nakup pametne ure odlična motivacija, da se začnemo gibati."

Z razvojem pametnih ur Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro se je Samsung namreč osredotočil na boljše razumevanje zdravstvenih potreb uporabnikov. Oba modela vključujeta izboljšan senzor BioActive, ki s pomočjo enega samega čipa upravlja s tremi senzorji in tako meri optični srčni utrip, električni signal srca in opravlja analizo bioelektrične impedance. Poleg tega popestri vse fizične aktivnosti, pomaga vzdrževati kakovosten ritem spanja s funkcijo Sleep Scores in zagotavlja daljši čas uporabe naprave zaradi povečane baterije pri obeh modelih.

Ali ti povezava obeh naprav kakorkoli pomaga tudi na potovanjih?

"Seveda pride prav tudi na potovanjih. Od letališč do potovanj z avtodomom. Všeč mi je predvsem funkcija navigacije. Mislim, da bo zelo uporabna pri iskanju destinacij v mestih, kamor greš peš ali z rolko. Je malce bolj praktično, če imaš roke proste. Enako velja za iskanje novi poti (pohodniških ali kolesarskih), saj terena navadno ne poznamo. Glede na to, da svoja potovanja vedno prilagajam aktivnostim na prostem pa bom prav tako koristila različne programe tudi na potovanjih, na morju in na kopnem."

Čeprav se je poletje zaključilo, Noemi že načrtuje jesenske mesece v toplih krajih. Otok Lanzarote bo kot nalašč za preizkušanje novih naprav. "Malo že pogrešam otok, prijatelje, ocean, sonce, valove in veter. V planu je vse - od pohodov po vulkanih, potapljanja pa do vseh mogočih vodnih aktivnosti na Atlantiku. Pravzaprav se bo "pravo aktivno poletje" zame sedaj komaj začelo :) ."

Bodite aktivni tudi vi s svojimi napravami

Samsung je za vse ljubitelje pametnih naprav in tehnoloških inovacij med 12. septembrom in 16. oktobrom 2022 pripravil odlično ponudbo, ki je ne gre spregledati. Ob nakupu zložljivega pametnega telefona Galaxy Z Fold4 ali Galaxy Z Flip4 sedaj prejmete prav posebno darilo - novo pametno uro Galaxy Watch5! Ob nakupu kateregakoli modela telefona iz Samsung Galaxy S22 serije pa boste lahko postali tudi lastnik Galaxy Buds2 brezžičnih slušalk v grafitni barvi. Vse informacije o tej posebni ponudbi so na voljo na spletni strani podjetja.

Uporabnikom, ki so kupili Galaxy Z Fold4 ali Z Flip4, je na voljo tudi šestmesečna brezplačna preizkusna različica OneDrive s 100 GB prostora za shranjevanje v oblaku. Novim lastnikom telefonov četrte generacije zložljivih telefonov pa je ob registraciji na voljo tudi promocija s štirimesečnim brezplačnim preizkusom naročnine YouTube Premium. Več informacij o ponudbah najdete na spletni strani podjetja.

Najbolj brano