Najlepša praznična čarovnija je advent v Dubrovniku

Dubrovnik se v zimskih mesecih prelevi v čarobno mesto, kjer na tisoče lučk in razigrani božični okraski ter domača hrana razkošnih okusov in vonjev prispeva k posebnemu prazničnemu vzdušju.

Promocijsko sporočilo, 9. 12. 2016
Najlepša praznična čarovnija je advent v Dubrovniku

Praznovanje novega leta v Dubrovniku

Enkratno mesto svetovne kulturne dediščine bo zasijalo v novem duhu, okrašeno s praznično okrasitvijo. Dubrovniški zimski festival počasi prehaja v tradicijo ter letos nudi še posebej raznoliko zabavno, kulturno in gastronomsko ponudbo na najatraktivnejših lokacijah v mestu in okolici. Festival, ki bo trajal skozi vse zimske mesece, ponuja številne razloge za druženje.

Čas za obisk Dubrovnika je celo zimo

Iz bogate zimske ponudbe smo izbrali naslednje dogodke, ki so še dodaten razlog za obisk čarobnega Dubrovnika:

ADVENT V MESTU

Poskusite tudi vi zapeti tradicionalno dubrovniško kolendo (voščilo), s katero si od davnin v Dubrovniku na sveti večer in na Silvestrovo čestitajo in zaželijo vesele praznike!

S prižigom božične okrasitve, 19. novembra, se začne Advent v Mestu - prvi del pisanega programa Dubrovniškega zimskega festivala. Letošnji božični sejem je postavljen na najlepši dubrovniški ulici – Stradunu, na katerem se bodo predstavili tradicionalni obrtniki, ki bodo razstavili svoje ročne izdelke, božične okraske in pa gostinsko ponudbo božičnih peciv in sladic.

SOBOTNO ZIMSKO JUTRO V MESTU

Turistično društvo mesta Dubrovnik tudi letos nadaljuje z brezplačnimi zimskimi programi za turiste, ki bivajo v Dubrovniku v zimskih mesecih. Tako bo tudi to zimo, vsako soboto, s pričetkom 5. novembra 2016 pa vse do marca 2017, za goste mesta organiziran brezplačen ogled starega mestnega jedra z vodičem v angleškem jeziku, s pričetkom ob 10. uri.

SILVESTROVANJE

Številni obiskovalci Dubrovnika bodo pričakali Novo leto 2017 ob spektakularnem glasbenem programu, ki se začne že v jutranjih urah zadnjega dne v letu. Novoletni program zajema raznovrsten zabavni tridnevni program, v katerem bo vsakdo našel nekaj zanimivega. Novo leto se bo začelo z že tradicionalno Novoletno dirko dolgo 10 km, posebna poslastica pa je svečan koncert Dubrovniškega simfoničnega orkestra ob ostrigah in penini prvi dan Novega leta ob 12. uri. Za vrhunsko zabavo v pričakovanju Novega leta pa bodo letos poskrbeli Jole, Doris Dragović in DJ Kameny.

BREZPLAČEN PREVOZ V MESTU

Od začetka Dubrovniškega zimskega festivala do konca leta je meščanom zagotovljen brezplačen prevoz in sicer vsak dan od 17. ure na rednih avtobusnih linijah Libertasa, ki vozijo proti Pilam. Libertas je uvedel tudi posebno "Adventno linijo", ki bo vozila od 25. novembra do 31. decembra od Avtobusne postaje preko Gruža do Pil.

Vsi, ki se letos odločijo podariti Dubrovniku najlepši del leta, bodo s seboj odnesli najzabavnejše spomine zaradi katerih se bodo radi in pogosto vračali. Tudi Vi nikar ne zamudite priti v Dubrovnik to zimo – Advent v Mestu je razlog zakaj vse več turistov računa na Dubrovnik tudi izven poletne sezone – preverite zakaj!

Najbolj brano