Visoko, višje, zlato

Pustimo se zapeljati stvaritvam, s katerimi modni oblikovalci običajno izživijo svoje sanje, svoje fantazije in vso svojo ustvarjalno moč. Čas je za visoko modo, ne, čas je za haute couture.

Visoko, višje, zlato - Foto: Fotografija Imaxtree

Pravijo, da nisi videl vsega, če vsaj enkrat v življenju ne obiščeš modne revije visoke mode. Verjamemo, zato za tolažbo nekaj čudovitih kreacij, ki so jih v Parizu za jesen in zimo 2010/11 predstavili najbolj zveneča imena in hiše visoke mode.

In na kaj prisegajo? Na zlato, zlato, zlato. V barvi bogov so ustvarjali: Armani za svojo kolekcijo Armani Privé, Karl Lagerfeld je za Chanel uporabil bolj bronasto zlate odtenke, Elie Saab jantarjeve, Jean Paul Gaultier je zlato primešal k oranžni, rdeči in kamelji, medtem ko so medeno zlate odtenke za svojo nenavadno usnjeno in krzneno kolekcijo visoke mode uporabili pri znamki Maison Martin Margiela.

Enako intenzivno kot zlata je bila videna tudi večna kombinacija bele in črne. Grafično tekmovanje med tema dvema barvama so na najvišji modni prestol postavili pri Valentinu, ob preostalih cvetnih barvah pri Diorju in kot ultimativno zapoved pri znamki Bouchra Jarrar.

P. W.

Jean Paul Gaultier Elie Saab Valentino

Najbolj brano