Foto: Vintage Vikend v Velenju

Ekipa projekta Vintage Vikend je obiskala svoj rojstni kraj. Pred klubom eMCe Plac so postavili bogato obloženo stojnico in Velenjčane popeljali desetletja v preteklost.

K sodelovanju so povabili še dva ljubljanska navdušenca nad večno lepim, Neon Vintage Jewelry in butik Ab Fab. Skupaj so priskrbeli celo paleto lepo ohranjenih oblačil, nakita in modnih dodatkov iz druge roke.

Velenjčani so bili navdušeni, kar je razveselilo tudi organizatorki, Tjašo Gračner in Nino Štajner. Projekt Vintage Vikend, ki se je že dodobra prijel v prestolnici, sta sklenili predstaviti tudi širši Sloveniji, začenši s svojim rodnim mestom.

"Vintidž" podobe Velenja
Izkoristili sta odprtje 22. dnevov mladih in kulture, festivala, ki se je razvil kot poklon 25. maju, nekdanjem dnevu mladosti. Ob tej priložnosti sta sklenili tudi v Velenje pripeljati kanček tople nostalgije, obenem pa dogodek čim tesneje vpeti v lokalno skupnost. V sodelovanju z mladima velenjskima fotografoma Goranom Petraševićem in Tilyen Mucik sta pripravili fotografsko razstavo, ki je na ogled v klubu eMCe Plac.

Skozi kuliso velenjskih trgov, ulic in parkov se v spremstvu mičnih mladenk v vintage oblačilih obiskovalci prestavijo v čas razcveta mesta, ki je zraslo na izkopaninah "črnega zlata". "Kljub malim dvomom, kako bo tovrsten dogodek sprejet izven Ljubljane, sva nad odzivom ljudi navdušeni!" pravita organizatorki in zagotavljata, da se bosta v rodno Velenje še vrnili.

Če ste zamudili Vintage Vikend v Velenju, ne skrbite – naslednji dogodek bo že to soboto, 19. maja, v ljubljanskem Parku Tabor.

Foto: Vintage Vikend in Tilyen Mucik (posamezno fotografijo povečajte s klikom)

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri