To so 4 vrste moških, ki se jim je dobro izogibati!

Obstajajo moški, ki se jim je dobro izogibati. Ne zato, ker bi bili fizično nasilni ali povezani z rusko mafijo, ampak zato, ker nikoli ne bodo vaši. 

Moški

Vsaj ne tako, kot ste si zamislili in kot pričakujete. Nobeno čakanje jih ne bo spremenilo v sanjske, mamo pa verjetno že imajo, ali kako? Če ste zapleteni v odnos, ki vam daje vse, le tistega, kar si od moškega želite, ne, preberite spodnje vrstice.

Usodni virtualnež

Spoznajte ga: Vau, to je prvi moški, s katerim lahko v nedogled klepetate po mobilnem telefonu, ne da bi med tem štel impulze. Takoj ko se poslovita, vam že pošilja sporočilca, ker vas pogreša. In kako vam je uredil nastavitve na mobilniku, za katere niste niti vedeli, da obstajajo. Je vaš najbolj duhovit prijatelj na FB-ju, ne morete živeti brez njegovih tvitov, še dobro, da obstaja ohranjevalnik zaslona, da lahko ves čas gledate njegovo fotografijo, na kateri se skriva za svojim iPhonom … Pa vendar bi ga radi kdaj videli tudi v živo, hrepenite po tem, da bi se vas dotikal tako kot svojega zaslona na dotik, da ne omenjamo, kako radi bi se dali dol brez elektronike! Ko vse to omenite, si le popravlja pramen las, ki mu leze na čelo, in ne reče ničesar, čez pet minut pa vas ponovno zasuje s kratkimi sporočili, zaradi katerih ste čisto zmešani. Z vami se igra igrice, igračke pa vam ne da.

Pomahajte v slovo: Vedeti morate, da naslednji 'predmet' oboževanja vašega frajerja, ki obvlada vse te gedžete, kljub vsemu ne boste vi, ampak nova vespa, po vsej verjetnosti bele barve. Ali pa Hello Kitty v človeški velikosti. Vi pridete na vrsto, ko pregleduje objave na FB-ju oziroma ko mu pošljete sms, kdaj vam bo poslal sms. Saj menda ne pričakujete, da se bo zaradi vas odpovedal vsem tisoč petstotim virtualnim prijateljicam z vsega sveta? Če pa le, potem pa čim prej prerežite tisto nevidno žico, ki vaju drži skupaj, in izberite status nedosegljiv. V treh dneh bi se moral obešati na vaš hišni zvonec, potem pa še na vas, sicer ne upajte na drastične spremembe.

Parazitek

Spoznajte ga: Prva slika, ki jo zagledate, ko se spomnite nanj, je podoba skuštranega mladeniča, ki bi ga lahko zamenjali s plišasto igračko, medtem ko ležite na njegovem ramenu, ura je tri zjutraj in on vam prebira ljubezensko poezijo. Na razvlečeni majici ima odtis borca za svobodo, Che Guevare. Mmm, bilo je tako lepo, spominjate se, kot bi bilo včeraj, čeprav je v resnici minilo … deset, 15 let? In danes? Vaš skuštrani mladenič je sicer še vedno ob vas, a lasje so presneto redki in mastni, majica je brez napisa in polna dvoumnih madežev, ljubezenske pesmi je zamenjalo vprašanje: Kje je moj pir? Vi zanj tečete k frizerju, delate, ko si on še vedno išče delo, in celo hujšate, da bi ostali v formi, on pa se porogljivo gladi po svojem trebuhu, namesto da bi božal vaš nosečniški trebušček. Na vse to bi radi dahnili še usodni da?

Pomahajte v slovo: Če vam gre težko z jezika, še ne pomeni, da lahko zanikate, kar je res – vaš skuštrani medvedek je postal len in zavaljen medved, ki je svoje zimsko spanje razpotegnil čez vse leto. Skrb zanj je podobna skrbi za otroka, le da imajo otroci povprečno 30 let manj. Oklevate? Pravite, da ga ljubite? Verjamete, da je le on pravi za vas? Odločitev je vsekakor težka, ni pa treba, da je samotna. Povabite na obisk prijateljice in obelodanite novico, da sta se razšla. Glasno vreščanje, kriki olajšanja in odobravajoče vpitje so povsem zgovorni znaki, kako naj bi ukrepali.

Čustveni prestopnik

Spoznajte ga: Tako poseben je bil že na prvi pogled – vedeli ste, da vas opazuje, pa vas je ignoriral, ko ste mu hoteli vrniti pogled. To vas je skoraj ubilo, pa se je sklonil k vašemu ušesu in vam zašepetal, kako edinstveni ste. Naslednji hip vama je predlagal mesec skup­nega potepanja po Južni Ameriki, potem ga je odnesla noč in prineslo jutro … Danes še vedno z neznosno lahkostjo preigrava vsa mogoča čustva in sentimente, le da niste več tako zelo začarani, ampak tudi prestrašeni. Vroča ljubezen se pri njem ves čas izmenjuje s hladno nedostopnostjo, prijateljstvo s trpkimi izpadi sovraštva, nežni dotiki z grobimi prijemi. Nikoli ne veste, na kaj boste naleteli, ali, še huje, ne veste, kdaj in zakaj boste naleteli na negativnost, počutite se krivo, žalostno in osamljeno. Še malo, pa boste ob živce.

Pomahajte v slovo: Brez slepomišenja – opraviti imate z osebnostjo, ki sama sebe ni sposobna obvladovati, zato se uničuje in zraven bo potegnila tudi vas, če ne boste dovolj močni, da bi ušli iz tega začaranega kroga. Težava ni v tem, da ima vaš partner težave, ampak v tem, da jih vidva sama, brez strokovne pomoči, ne moreta rešiti. Vi niste rešitev za svojega partnerja, potrebujete pa rešitev zase in dober načrt, kako vse skupaj izpeljati. Morda se s partnerjem še kdaj srečate, morda boste na koncu težave res reševala skupaj, a do takrat poskrbite zase. Preden vstopite v nov odnos, se potrudite, da boste prejšnjega zelo dobro razumeli.

Mehkužec

Spoznajte ga: Tako je uglajen, da nehote skrivate svoje nohte v dlani, ker so lahko bolj umazani od njegovih besed. Oh, z besedami res zna, komplimente stresa, kot bi sadil rožice, zaradi njih cvetite, odkar traja vajina zgodba, torej od … leta 2003? Dobro, od bivše žene se je resda odselil leta 2004 in nista še dokončno ločena, zakaj se vam zdaj mudi s poroko? Saj ne pozabi na nobeno vajino obletnico, ne izpusti priložnosti, ko vas lahko razvaja, in spomni se vseh podrobnosti s potovanj, le datumu poroke se izogiba. »Letos še ne, morava prebeliti stanovanje, « je le eden izmed razlogov, h katerim se rad zateka. A počasi vas mineva potrpljenje – ne želite si osebnega arhivarja, temveč poroko in moža.

Pomahajte v slovo: Res ni lepo izsiljevati, vendar tudi z diplomacijo niste daleč prišli. In kaj je ljubezen, če v njenem imenu ne govorijo dejanja? Ultimat je učinkovito sredstvo, kako premikati stvari z mrtve točke v smeri, ki ste si jo izbrali. Ali boste raje obujali spomine in čakali na leto, ki bo dovolj ustrezno za poroko? Kaj je že bilo narobe z letom 2007? Ali z 2008? Radovednost le zato, ker bo tako tudi letos, pa naslednje leto, in še naslednje …

Je res kriv testosteron?

Niso le povprečni zemljani tisti, ki se včasih v odnosu z žensko čudno obnašajo. Med slavnimi moškimi jih je kar nekaj, ki jim značajske poteze otežujejo romantično skupno prihodnost. Kaj se je v resnici dogajalo med Leonardom di Capriom in Gisele, najbrž ne bomo nikoli izvedeli, a njegova bivša ga je v nekaj letih odslovila, sita čakanja na poroko. Zakaj mora Jude Law povaljati vsako varuško, ki jo sreča, namesto da bi se umiril ob svoji Sienni, je vprašanje, na katero odgovor prav tako čakamo. Ampak upanje za moške še obstaja!

Katja Golob

Preberite še: "Nočem več stresa v prijateljstvu!" (iskrena zgodba naše novinarke)

Priporočamo tudi: Kako sijati samozavestno? (svetuje strokovnjakinja Jerneja Čepelnik)

Najbolj brano