Tjaša Stanič

Manekenka svetovnega kova, ki je na prvem slovenskem tednu mode, Philips FW, poskrbela, da so oblačila predstavile najboljše manekenke, nam je zaupala svoje lepotne navade.

Tjaša Stanič

Vaši jutranji rituali?

Vstajam okoli pol osmih, pospravim posteljo, si umijem zobe in obraz, na tešče pojem žličko medu in popijem dva decilitra vode, potem pristavim vodo za zeleni čaj. Med pitjem čaja na spletu pregledam novice, preberem kakšen modni blog in e-pošto. Sledi prhanje in umivanje las, nato sem pripravljena na akcijo.

Negovalni izdelki, ki jim je najbolj hvaležen vaš obraz?

Obraz negujem s čim bolj naravnimi izdelki. Trenutno uporabljam čistilno peno Menthe Bio & Hamamélis, Logona Naturkosmetik, Melvitin tonik Cvetna vodica prave sivke in fluid Bio-Excellence, prav tako Melvita, ter kremo za okrog oči dr.Hauschka.

S čim razvajate kožo po telesu?

Za prhanje uporabljam izdelke za intimno nego, kot je Lactacyd femina ali Nivea Intimo, po vsakem prhanju pa nanesem na telo otroško negovalno mleko za telo Bio Secure. Roke pozimi negujem z L'Occitanovo kremo za roke s karitejevim maslom, stopala pa poleti mažem s hladilnim losjonom Peppermint, The Body Shop.

Lepotilni izdelki, ki jih uporabljate vsak dan?

Ustnicam najbolj ustreza krema Eight Hour, Elizabeth Arden, pudrasto kremo Soft Cream Foundation No. 01, Sante Naturkosmetik, uporabim kot korektor, in ne kot puder, s čopičem za obrvi Alicia Da Silva nanašam ArtDecojev Eyebrow Pencil 6, vsak dan nanesem tudi rdečilo za lica št. 210, Golden Rose. Podnevi se nadišavim s Kenzokijevim Sensual Rice Mmm, Rice Steam, zvečer pa s Feminite du Bois, Shiseido, ali z Molecule 01 by Escentric Molecules.

Namigi za sijoč videz?

Veliko spanja in gibanja, nič stresa, veliko smeha (za gube mi ni mar), pozitivnega mišljenja, dobra hrana (jej predvsem tisto, kar si zaželiš, vendar v manjših količinah) in, vsekakor, uživanje v življenju.

Kako skrbite za čudovite lase?

Umivam jih skoraj vsak dan, izbiram pa čim bolj naravne šampone, trenutno je to Laverin Apple Milk Shampoo. Šampon nanesem le enkrat, balzamov ne uporabljam, las si nikoli ne barvam, in če je le mogoče, pustim, da se posušijo na zraku. Ne likam jih, ne kodram, včasih jih rahlo natupiram in utrdim z Nivejinim lakom za lase. Enkrat na tri mesece mi jih frizer skrajša za centimeter ali dva.

Vaša najljubša razvajanja?

Pozimi imam rada spaje, masaže, poleti ne morem brez morja in veliko sonca (se pa med 11. in 16. uro umaknem), uživam, ko mi izbrani frizer med umivanjem las masira lasišče, rada grem na pedikuro. Gurmansko pa se najraje razvajam z japonsko kuhinjo.

faks1. Krema za okrog oči dr.Hauschka; 2. Krema Eight Hour, Elizabeth Arden; 3. Krema za roke s karitejevim maslom L’Occitane; 4. Sredstvo za intimno nego Intimo Natural, Nivea; 5. Tonik Cvetna vodica prave sivke Melvita; 6. Parfum Sensual Rice Mmm, Kenzoki; 7. Rdečilo za lica št. 210, Golden Rose.

Pripravila Petra Arula,
fotografije Špela Hočevar Djordjević in promocijsko gradivo

Najbolj brano