Tedenski horoskop (od 22. do 28. decembra)

Teden bo mineval v božičnem duhu, ki enkrat na leto pride še kako prav. Tako zaradi božične večerje kot zaradi daril, predvsem pa zaradi najdražjih.

Tedenski horoskop (od 22. do 28. decembra) - Foto: Profimedia

Ponedeljek bomo začeli s prazno Luno v Kozorogu, torej mlajem, ki se bo sicer dovršil ponoči, a njegov vpliv bo čutiti še ves dan oziroma še nekaj dni. Kot se za mlaj spodobi, bomo nekoliko bolj zazrti sami vase in nekoliko bolj napeti, vendar nam energija kozoroga ne bo dovoljevala, da se ustavimo in smilimo sami sebi.

Treba bo naprej, k novim izzivom, gnala nas bo ambicija, ki jo bo poudarjalo tudi Sonce v znamenju kozoroga. Na kratko – še pred koncem leta bomo veliko postorili, zaključili stare obveznosti in naredili prostor novim, vendar ne hitimo, vzemimo si čas za podrobnosti.

Tudi torek bo "velik" dan, saj po dolgem obdobju, ko se je Saturn premikal po znamenju škorpijona, zdaj končno prestopi v znamenje strelca, kar bo večina ljudi, sploh tistih s poudarjenim elementom ognja, občutila kot veliko olajšanje. Saj ne bo konec vseh skrbi, vendar bomo nanje gledali bolj optimistično, manj bomo obupavali in hitreje poiskali rešitve, nasploh bodo bremena lažja. Povrhu pa si bomo danes znali vzeti čas tudi za romantiko in za stvari, ki polepšajo življenje – kupovanje božičnih daril seveda šteje.

Dan pred božičem nas bo razveselila živahna sreda z Luno v Vodnarju. Nikar ne računajte, da boste danes postorili veliko v službi, čas bo razpršen med zdravice in božična voščila, tudi za prijatelje se bo našlo nekaj časa, vseeno pa bomo zelo tradicionalni in ljubeči do najbližjih. Noč vsekakor ne bo kratka.

Božično jutro bo živahno in veselo, ne bomo zdržali pri miru, na trenutke bomo celo nestrpni. Če se bomo obdarovali ta dan, ne vihajmo nosov, če nam darilo ne bo čisto po godu, raje se osredotočimo na osebo, ki nam je darilo podarila. Ko nas bo minila muhavost, bo pred nami prav lep dan.

Konec tedna se bo začel odlično, vse se bo dogajalo nekoliko počasneje kot po navadi, pa si vseeno lahko privoščimo malo ali veliko zabave, saj nas planeti pri tem zelo podpirajo, čeprav hkrati opozarjajo, da bomo nagnjeni k pretiravanju z opojnimi substancami.

To velja tako za petek kot soboto, zadnja nam bo ponujala tudi obilo priložnosti za izkazovanje ljubezni, uživanje v erotiki in romantiki nasploh, zato se bomo še najbolje počutili v objemu partnerja ali prijateljev.

Nedelja bo prinesla rahlo streznitev, saj bo v ponedeljek večina morala še v službo, kjer pa ne bomo toliko zablesteli zaradi svojih kreativnih idej ali pridnosti, raje pokažimo, da se znamo tudi med delom zabavati. Zmerno, seveda, kljub temu pa brez obveznosti ne bomo, nekatere stvari bo pač treba zaključiti, še preden nastopi novo leto.

Bodimo tolerantni in potrpežljivi, čeprav bo težko, saj bi najraje vse izpustili iz rok, šli v zasneženo kočo in se greli ob kaminu. Morda pa Dedek Mraz prinese tudi kaj snega ...

Najbolj brano