Tedenski horoskop (od 20. do 27. oktobra)

Teden pred nami bo zaznamoval Sončni mrk, ki nastopi v četrtek 23. oktobra, njegov vpliv pa bo mogoče čutiti že nekaj dni pred tem in po tem.

Tedenski horoskop (od 20. do 27. oktobra) - Foto: Profimedia

Kljub mrku bo ponedeljek prav prikupen dan, tudi za tiste, ki ponedeljke sovražijo. Tokrat ne bo razloga za to, saj bomo z ljubeznijo opravljali svoje delo, predvsem tisto, ki bi že zdavnaj moralo biti končano, kar je pred mrkom odlična odločitev. Da pa ne bomo samo delali, bosta poskrbela Venera in Mars, ki si strastno podajata roki, zato lahko pričakujemo poudarjeno in spogledljivo energijo, ki bo najbolj intenzivna v jutranjih urah. Na kratko, namesto jutranje rekreacije se raje stisnite k partnerju in si vzemite urico samo zanj.

V torek se bomo učili strpnosti v odnosih, saj Luna prestopi v znamenje tehtnice, zelo pomembno nam bo, kako se razumemo z drugimi, težili bomo k slogi in sprejemanju kompromisov, naj gre za osebne ali partnerske odnose. Dan je primeren tudi za nakupe, v oko nam bodo padale lepe obleke, parfumi ... lahko tudi izdelki, s katerimi si lahko polepšamo dom. Če se nam ne ljubi, pa pojdimo na masažo ali obiščimo kozmetični salon, kjer nas bodo razvajali.

V sredo bo že močno čutiti prihod Sončevega mrka, v zraku bo nemir, stvari bomo videli bolj črne, kot so, previdnost bo potrebna tudi v prometu. Večer bo prinesel kratko zatišje, ki se bo v četrtek spremenilo v intenzivno dogajanje: tako Venera kot Sonce in Luna bodo prestopili v znamenje škorpijona, Sončev mrk pa bo nastopil okoli 23. ure.

Ker gre za mrk v znamenju škorpijona, je jasno, da ga ne bomo najbolje prenašali, saj gre za težko energijo, ki bo od nas zahtevala, da se zazremo vase – do temeljev –, se očistimo in naredimo prostor spremembi, novim stvarem. Kar je gnilega in nam ne koristi, bo odpadlo kot jabolko z drevesa, sicer pa pazimo nase, ker bomo še bolj občutljivi kot po navadi.

Konec tedna ne bo prinesel olajšanja, saj bo mrk še vedno odzvanjal v naši notranjosti, v petek pa se vseeno lahko poveselimo s prijatelji, se odpravimo ven, še bolje bi bilo, da z (intimno) družbo ostanemo doma in si lažje zaupamo skrbi ali skrivnosti.

V soboto počivajmo, glava se bo zbistrila, saj bo Merkur krenil naprej po svoji poti in nam nehal nagajati v komunikaciji, pri dogovorih, pogodbah, načrtih ...

Nedeljo namenimo fizični aktivnosti ali izletu v hribe, da se malce prerodimo, predvsem pa ne pričakujmo preveč od sebe in od drugih, da ne bo nepotrebnih razočaranj.

Najbolj brano