Tedenski horoskop od 10. do 17. avgusta

Teden bo zaznamoval Jupitrov prestop iz znamenja leva v znamenje device, iz razkošja in ugodja bomo prestopili v skromnost, marljivost in odgovornost.

Tedenski horoskop od 10. do 17. avgusta - Foto: Profimedia

V ponedeljek nas bo do zgodnjih popoldanskih ur spremljala živahna Luna v znamenju dvojčkov, ki tvori lepe povezave z Venero in Jupitrom, kar pomeni, da bomo do svojih bližnjih zelo pozorni in ljubeči, do širše okolice pa prijazni in velikodušni. Pozneje Luna prestopi v znamenje raka in nas naredi nekoliko bolj občutljive in spremenljivega razpoloženja, a kljub temu bo dan minil mirno.

Torek je pomemben predvsem zato, ker Jupiter zamenja znamenje in prestopi v devico, kar pomeni, da bomo v naslednjem letu bolj delavni, velikokrat bomo nabirali nadure, bolj marljivi na vseh področjih in tudi bolj skromni, nagnjeni k varčevanju. To je lahko leto, v katerem lahko veliko postorimo in se lotimo tudi vsega tistega, kar sicer odklanjamo. Komur je do (dodatnega) izobraževanja, naj izkoristi Jupitrov vpliv, saj bomo znanje kar vsrkavali vase. V popoldanski urah bo razpoloženje "padlo", čutili bomo povezavo Lune in Plutona, ki nas bo čustveno obremenila, nam prinesla skrbi in strahove, lahko tudi globoka čustva, napetost, žalost ... Poiščimo ljudi, ki so nam blizu, poiščimo topel objem, pogovorimo se o stvareh, ki nas težijo.

Sreda bo sprva nemirna in napeta, saj ne bomo pripravljeni na hitre spremembe, ki nas čakajo, a se bomo z vztrajnostjo, skoraj trmo, borili za svoje ideje, pri čemer nam bo v pomoč tudi Saturn, ki bo poskrbel, da bomo uspeli. V poznih večernih urah se Luna preseli v znamenje leva in pred spanjem prinese več vedrine in sproščenosti, zaradi katerih gremo lahko pozneje spat kot običajno.

Četrtek bo zelo produktiven dan, saj bomo zaradi Lune v levu imeli veliko energije za to, da se uveljavimo in začnemo uresničevati svoje ideje, tudi če bo treba z glavo skozi zid. Kljub temu nam ne bo šlo tako gladko, saj na trenutke ne bomo razmišljali trezno, saj bomo preveč sanjavi. Četrtek je tudi dan pred mlajem, zato bomo že občutili njegovo težo.

Tudi v petek bomo zelo izvirni in polni energije, že v dopoldanskih urah bomo začutili nemir, kar se lahko stopnjuje do popoldneva, ko nastopi mlaj. Poskrbimo, da se bomo umirili, ne hitimo, večerne ulice pa si zapolnimo z ljubeznijo, bodisi do samega sebe bodisi do partnerja. Ne delajmo novih načrtov, za to bo čas jutri.

Soboto bomo preživljali z Luno v devici, torej bomo pridni in lahko postorimo veliko konkretnega v in okoli doma, skuhajmo si kaj dobrega, očistimo prostore, poskrbimo za zdravje, naj gre za sprehod ali masažo. Zelo ljubeči bomo do okolice, lahko bomo razumeli najgloblje misli in potrebe, s čimer lahko komu zelo pomagamo. Če se nam ljubi, se zvečer odpravimo ven, nekateri se bodo vrnili šele v nedeljskih jutranjih urah.

Nedelja bo mirna, zato pa toliko bolj čustvena. Predelovali bomo globoke vzorce in grebli po najglobljih čustvih. Za protiutež se odpravimo v naravo in tam poiščimo svoj mir.

Najbolj brano