Tania Mendillo. Samo svoja ali samo svoja?

Tania Mendillo v svetu mode živi in ustvarja že več kot petnajst let. Poslovno pot je začela v Avstriji in jo nadaljevala v ZDA, kjer je kot stilistka in vizažistka delala za svetovno znane modne blagovne znamke. Po vrnitvi v Slovenijo se vse bolj posveča fotografiji, čeprav se še vedno ne more upreti ustvarjanju zgodb in podob, ki jih ujame v svoj objektiv.

Tania Mendillo. Samo svoja ali samo svoja? - Foto: Fotografija Tania Mendillo

Poleg mode in fotografije so Taniina strast srednjeveški gradovi. Dotik detajlov ali zgolj občudovanje mogočne celote starodavnih utrdb v njej vzbuja neizmerno domišljijo. Ob nedavnem obisku francoske in avstrijske prestolnice se ji je porodila ideja o projektu, ki bo zajemal vse njene strasti

Samo svoja ali samo samosvoja?

Predstavlja uravnoteženje med mitom in resničnostjo, med preteklostjo in sedanjostjo, med moškim in žensko. Sporočilo, trenutno še ovito v tančico skrivnosti, bo skozi zgodovino slovenskih gradov predstavljeno v obliki pravljic in pripovedk, katerih glavne vloge igrajo znani obrazi slovenske estrade, odeti v modne kreacije drznih kreatorjev. Projekt je prvo podobo začel dobivati na Dunaju, kjer se je Tania povezala s kreatorko Laure Kczekotowsko iz Pariza, ki pogosto gostuje tudi v avstrijski prestolnici.

Najbolj brano