Smo po romantični večerji lahko preveč siti za spolne užitke? (iskreno razmišljanje novinarke)

Nimate vedno prostora še za penis. Sploh če ste jedli sladico.

Smo po romantični večerji lahko preveč siti za spolne užitke? (iskreno razmišljanje novinarke) - Foto: Profimedia

Predstavljajte si par, moškega in žensko, med njima obstaja ena ključna razlika, ženska je tista, ki moškega sprejme, moški pa zgolj vstavi... pa saj veste, o čem govorimo. To je vse lepo in prav, spolni odnos je nekaj lepega in prijetnega za oba spola, vsaj moral bi biti. Nastane pa problem, verjetno smo to doživele že vse pripadnice nežnejšega spola, ali pa vsaj pomislile na to. Brez dvoma imamo vse rade hrano, rade dobro jemo, sigurno obožujemo, ko si s partnerjem pripravimo romantično večerjo ob svečkah in prijetni glasbi. Hrana je božanska, me pa smo se tako najedle, da si moramo, seveda na skrivaj, ko nihče ne gleda, odpreti gumb na hlačah. Vemo, kaj naj bi sledilo po lepi, romantični večerji, moški seveda upanja polni že komaj čakajo, pa pomislite, kako naj ženska, vsa sita vsega dobrega sprejme vase še kaj. Vem, vem, mislite si, za sladico je še vedno prostor, pa je to vedno res?

Seveda to ne pomeni, da ženske ne smemo jesti, če se hočemo prepustiti spolnim užitkom.

Gre le za to, da v primerih, ko vemo, da naj bi po vseh pravilih sledil tudi seks, dvakrat premislimo, koliko bomo pojedle. Ali pa vsaj moški, tega nikar ne pričakujte od nas takoj, ko se do sitega najemo. Vse smo seveda rade privlačne tako svojim moškim, kot sebi, rade smo samozavestne in se dobro počutimo v svojem telesu, kar pa po obilnem obroku zagotovo ne občutimo.

Tudi naše bralke trdijo, da vse zelo rade jedo, nekatere celo tako dolgo, da občutijo slabost, trdijo pa tudi, da v dneh, ko že v naprej vedo, da bo sledila romantična noč, sledijo težnji, da tisti dan, namesto cele pice, pojejo samo en kos. Vse vemo, da se niti najmanj ne bomo počutile seksi v svojem novem seksi perilu, ko bo vzdušje postajalo vroče, me pa smo ravno pohrustale celo pico. Kdo pa se počuti privlačno, ves napihnjen po takšni količini glutena.

Dajte moški, dajte nam kakšen dan, da se dobro, pošteno najemo, se vse težke in site samo preoblečemo v pižamo in zvalimo v posteljo.

Pa pride čas za romantiko jutri.

Drage dame, ne bojte se svojemu partnerju reči "ne", seveda morda ne bo razumel, če se izgovorite na to, kako polne ste, verjamemo pa tudi, da svojega partnerja ne želite prizadeti oz. zavrniti. Vse si želimo, da bi obstajal kakšen vsesplošni signal, brez besed, ki bi ga razumeli vsi, da danes ne bo šlo. A ne, kako preprosto bi to bilo, brez opravičil, utemeljevanj in razlaganja. Pa vseeno, mi trdimo, da če je partner pravi, vas bo že razumel, morda se celo naslednji dan še bolj potrudil, da dobi, kar si tako želi.

Ženske celo trdijo, da so odrasle v dobi, kjer je še bilo moralno sporno, da svojega moškega niso zadovoljile čisto do njihovega konca. Nekatere posameznice celo trdijo, da so jih o tem učili v šoli, si morate misliti, in sicer kako narobe je, če moški po romantični noči odide, brez da bi "izstrelil" svoj tovor. Se pravi, strogo prepovedano je bilo fante zavajati, če so ti potem odšli praznih rok. Tudi v vseh starih filmih je bilo namreč zelo nazorno prikazano, da so ženske tiste, ki vodijo moške, ga vse do zadnjega dražijo, malce ponujajo, poljub pa moški dobi šele čisto proti koncu. Verjetno smo ženske takrat res veljale za "packe".

Moškega nikakor ne prizadeti, ker se bo zlomil…danes vsi vemo, da temu ni tako.

Z nami je svojo izkušnjo delila tudi pripadnica nežnejšega spola, ki ima zelo rada hrano, in sicer izkušnjo večerje s svojim bivšim partnerjem. S partnerjem sta pojedla toliko pice, kot bi jo pojedla štiričlanska družina, še natakar v restavraciji naj bi imel pripombe nad količino hrane, ki sta jo zaužila.

"Ko sva se do sitega najedla pice, me je partner povabil še na sladoled, takrat sem bila spet jezna, ker bi si rade volje pustila še malce prostora za sladoled, pa sem dobesedno pogoltala celo pico. Vem, kaj je moški po večerji še pričakoval, meni pa niti na misel ni prišlo. Pojedla sva še tisti sladoled in se dobesedno skotalila domov. Tisti trenutek me je prešinilo, dovolj mi je laži in skrivalnic, dovolj mi je iskanja izgovorov, ki mi jih je praktično že zmanjkalo, saj sem se že prejšnji teden znašla v identični situaciji, tako pa sem izgovor menstruacije že porabila. Pa saj tudi nam ženskam ni prijetno, da moramo iskati izgovore ter kolebati med dvema še tako ljubima opraviloma, kot je hranjenje ali seks. Vse bi oboje. No, oboje se ne more zgoditi, ker v želodcu nimam prostora za polno večerjo, dve pesti smetane in sladoleda ter penis."

In torej se na tem mestu vprašajmo, ali res ne moremo imeti oboje, je to samo v glavah nas žensk?

"Vseeno sem se tisti trenutek, ko sem se skoraj zadrla na partnerja, naj me pusti pri miru, odločila, da naslednjič takih muk ne bom povzročala ne njemu, ne sebi, ter se bom preprosto odrekla sladoledu. Kmalu sva že bila na naslednjem zmenku, on je jedel sladoled, jaz pa sem sedela ob njemu in opazovala, kako ves zadovoljen liže tisti svoj sladoled. Nekako sem občutila, da mi po tihem želi da vedeti, da je on moški, lahko jè in seksa, jaz pa sem ga mučno opazovala. Mogoče je tisti trenutek opazil mojo stisko, saj mi je rekel, naj že vzamem ta sladoled, pač danes spet ne bo nič. Vem, da je mislil prijazno, pa sem se vprašala, kaj se dogaja, "mogoče noče seksati" z mano. Kakorkoli, pri svojem "ne" sem trmasto vztrajala."

"Na poti domov sem tiho razmišljala, zakaj si povzročamo takšne stiske, kje piše, da bi se sploh čemu morali odpovedati. Kdo je določil, da po kepici sladoleda pa ne bomo več privlačne. Pa še kako bomo, saj bomo srečne in blažene. Sreča je tista, ki nas dela najbolj privlačne in samozavestne, partner pa verjetno tudi opazil ne bo, da se na vse pretege trudim trebuh "vleči noter", tudi če ga ne bi, ne bi opazil. Nauk zgodbe, le privoščimo si tisti sladoled, še bolj bomo sladke in prijazne. In si enkrat za vselej zapomnimo, lahko imamo vse."

Prevedeno in prirejeno po članku s The Cut.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Blazer in kavbojke bomo spomladi nosili kot princesa Diana

Priporočamo tudi: 9 kosov, ki jih mora imeti v svoji omari vsaka ženska. Napoveduje Rosie Huntington Whiteley

Najbolj brano